Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Zlata jesen na našem obrazu  nas spominja, da časa ne moremo ustaviti in svojo sled zapisuje tudi na naš obraz. Življenjske lekcije niso zgolj izkušnje, ki nas vodijo po poti življenja. Življenjske lekcije so tudi kreatorke, ki proti naši volji ustvarjajo sledi na  naši koži in pomagajo do izraza gubicam  na obrazu.

Zakaj  gubice na koži  nastanejo ?... So skup okoliščin povezanih z naravnim procesom nabiranja let in življenjem, ki ga živimo ter izkušenj, ki nas bogatijo.

1. Življenjske lekcije za kožo na obrazu

povzročajo gube na čelu, začnejo se pri 20. in vsako desetletje nam življenje z lekcijami da eno novo čelno gubo. Stres povzroča navpične gubice med obrvmi in proti čelu, mežikanje gubice v kotičkih oči proti sencam in izgubljene ljubezni gubice pod očmi. Nezdrava prehrana nariše gube na vrhu nosu med očmi, kajenje pa navpične gubice nad zgornjo čeljustjo.  In če pri vas ni ravno tako potem velja, da izjeme potrjujejo pravila.

Lepa , zdrava koža  je dobro navlažena, čvrsta in prožna, ni preveč mastna in pore so čiste.  Vse bi jo imele in s pravim negovanjem in skrbjo za kožo lahko proces staranja upočasnimo in spodbudimo delovanje vsega tistega kar kožo naredi lepšo in njen videz bolj zdrav. Žal pa ne moremo  pa ustaviti časa, ki nam kožo z leti razteguje in natrga.

2. Spreminjanje kože na obrazu 

se lahko odvija  med celicami, v usnjici ali na površini. Staranje kože se začne, ko se kolagen poškoduje in izgubi svojo čvrstost, elastin pa izgubi svojo prožnost in  koža se začne povešati.  Celice  (imenovane fibroblasti), ki proizvajajo tako kolagen kot elastin poškoduje UV sevanje. Molekule (glikozaminoglikani),  se ob vezavi z vodo napihnejo in  zapolnjujejo kožo. Z leti te molekule vse bolj spominjajo na staro spužvo, ki ne more več posrkati dovolj vode  in zato koža postaja suha in občutljiva.  Te  molekule ali slabo uporabne »stare spužve«  se vežejo na proteine in zato koža porumeni.  S staranjem in umivanjem kože s sestavinami kot so sintetična mila in alkohol se maščobno stanje na naši koži še poslabšuje in koža postaja bolj suha in razdražljiva. Ob tem naša koža tudi po naravnem procesu z leti postaja vse tanjša in manj vitalna.  Od nas samih pa je odvisno kako hitro se te spremembe dogajajo.

Že pri štiridesetih letih je koža tanjša in bolj prosojna in se skoznjo vidijo kapilare. Pokazati se znajo prve gubice, starostne lise in neenakomerna pigmentacija. Po naravi začne koža pri teh letih proizvajati manj maščob  in postane bolj suha. Upočasni pa se tudi obnavljanje celic.

Za petdeseta je značilno, da se zaradi izgube podkožne maščobe, vlažnosti in poškodb sonca obrazne linije in gube začnejo poglabljati. Ker je koža manj prožna, se lahko začne povešati še posebno okoli čeljusti in oči. V menopavzi upade količina estrogena zaradi česar se koža še stanjša , dodatno osuši in postane bolj razdražljiva.

Obnova celic in celjenje kože se v šestdesetih , sedemdesetih in nadaljnjih letih samo še upočasni, s čimer so značilnosti zrele kože še  bolj izrazite.

Okoli nas je jesen in marsikatera mladost  se ji po letih že pribljižuje. Zato jo bodo  kreme iz naravne kozmetike MIRTA  z avokadom nahranile  z vlago http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-obraz-avokado in zmanjšale izgubo vode, kreme z vitaminom A in E  bodo povečale prožnost  http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-obraz-kolagen-50-ml  in elastičnost kože http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-obraz-smilj , za zaščito pa bo v hladnih dneh poskrbel vonj rožmarina http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-obraz-rozmarin-50-ml/  .

Pazite na svojo kožo, privoščite ji dnevno »dozo« narave , imejte radi  svoje  življenje ter ne dovolite viharjem, da posegajo v vanj.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Rada imam sonce
Naslednja objava Naravna nega in čudovit dan

Dodaj komentar