Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Končno se je opogumilo tudi sonce in se nas v teh dneh dotaknilo s svojimi že kar toplimi sončnimi žarki. Rada imam sonce in če sonce ne bi grelo in osvetljevalo zemlje, na njej ne bi bilo življenja. Sonce, daje življenje in je  bilo v  časih stare civilizacije čaščeno kot božanstvo. Tudi današnji čas pozna častilce sonca. To so množice ljudi, ki se vsako leto odpravijo na pot, da bi bili soncu bližje, kot so mu doma. Da bi tam, ob morju, ob rekah in jezerih in tudi v hribih našli dovolj časa za druženje z njim. Največkrat je cilj takega druženja počitek in zagorela polt, ki naj bi taka ostala še čim dlje po končanih počitnicah.

Druženje s soncem je prijetno.

Topli žarki nas pogrejejo in razvajajo in navdajo s pozitivno energijo. Dnevi, ko me na vsakdanjih poteh spremlja sonce so prijetnejši in vsakdanja opravila lažja.  Naučimo se  prijateljevanja s soncem, če hočemo, da bomo od sonca zares dobili samo tisto, kar si želimo. In  kar  nam bo v pomoč pri premagovanju težav tudi jeseni, pozimi in vse do naslednjega poletja. Sonce v majhnih, razumnih količinah je zdravilo. Spodbuja nastajanje vitamina D, to je  snovi, ki je nujno potrebna za oblikovanje in ohranjanje zdravih kosti. V velikih prekomernih količinah pa je lahko tudi »naš mali strahec«. Nespametno prijateljevanje s soncem povzroča izgubo prožnosti kože, povzroča nastanek gub, njeno staranje in razne bolezni kože.  Zato se družimo s soncem v dopoldanskih in poznih popoldanskih urah, čez opoldne pa se skrivajmo  v senci. Preveč sonca škodi, premalo pa tudi.

Privoščimo si sonca ravno prav.

Koliko pa je to, pa je odvisno tudi od naše kože. Vsaka koža ima samozaščitni čas , ko je lahko brez krem in zaščite izpostavljena soncu. Ko  ta čas poteče pa koža najprej pordi, potem pa se pojavijo opekline.  Samozaščitni čas naše kože  je odvisen od pigmenta, ki ga ima naša koža.  Najmanj ga je pri

  • plavolasih in rdečelasih ljudeh, ker je njihova polt svetla in občutljiva.  Pri njih se lahko že po petih minutah izpostavljenosti soncu pojavijo opekline.  Manj občutljivi so
  • rjavolasi ljudje, katerih koža je že po naravi rahlo obarvana in za sonce manj občutljiva.  Ti  so zato lahko nezaščiteno na soncu med deset in dvajset minut. Najmanj občutljivi pa so
  • temnolasi ljudje, kjer koža porjavi hitro in močno in se le redko pojavijo opekline.  Brez zaščite  se lahko izpostavljajo soncu tudi med dvajset in trideset minut.

Priprave na prijetno druženje s soncem?

Predenj gremo na sonce si nekaj tednov prej privoščimo  peščico sončka.  Pa naj bo to na domačem balkonu, vrtu ali mestnem kopališču. Prijateljevanju dodajmo tudi   piling  telesahttp://www.mirta.si/izdelek/piling-za-telo-rozmarin-sivka   Z njim  odstranimo odmrle celice, predvsem pa naredimo kožo bolj prožno. Naj bo v pilingu  OLIVNO OLJE, ki ga  koža dobro sprejema saj ji daje mehkobo in voljnost.

Ko gremo na  sonce  uporabimo  zaščitno sredstvo  http://www.mirta.si/izdelek/maslo-marmelada-za-soncenje  , ki ga na kožo nanesemo vsaj deset do petnajst minut prej. MASLO /MARMELADA za sončenje MIRTA  vsebuje OREHOV MACERAT, ki daje  koži lepo  zlato porjavelost, KORENČEK, ki poskrbi za zaščitni faktor in OLJE ČILENSKEGA LEŠNIKA, ki  je vir omega 7 maščobnih kislin, vitamina E in b-karotena in pospešuje prekrvavljenost kože ter ima izredne vlažilne učinke za kožo

Ob koncu pa ne pozabimo na nego tudi po sončenju, da se naša koža ne izsuši in ne dehidrira. Z nežnimi , osvežilnimi in hladilnimi losjoni kožo umirimo, osvežimo in obnavljamo. Naj bo naš losjon z gelom ALOE VERE, ki  kožo mehča, vlaži, pomirja in deluje proti staranju kože, ETERIČNIM OLJEM LIMONE, ki ji  daje osvežujoč vonj in hladi ter MACERATOM KORENČKA, ki blaži  poškodbe kože in ji vrača sijaj ali pa v vonju SMILJA, ki našo kožo nahrani in pomladi.

Za prijateljevanje s soncem si moramo vzeti čas, kožo počasi spoznavajmo s soncem in prijateljstvo bo trajalo večno. Izdelke, ki so prijazni do  kože izberite na naši spletni strani in uživajte v sončnih žarkih, ki jih prinaša prihajajoče poletje.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Vrnitev k naravnemu milu
Naslednja objava Zlata jesen na vašem obrazu

Dodaj komentar