Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Spomnim se časov brez mila.  Časov, ko so bili na naši kopalniški polički zbrani različni geli za tuširanje v pisani raznobarvni plastični embalaži. Bili so različnih vonjev – od sladkobnih, eksotičnih, turobnih do pretirano umetnih… Ampak to je bilo včasih, ko si bil »IN« če je bil v tvoji zbirki gelov za tuširanje vsaj kakšen tak iz tuje reklame…  Potem pa nas je očarala narava otoka Lošinja in pisano embalažo smo pospravili v najbližji smetnjak. Namesto gelov smo postavili na poličko različne vonje naravnih mil. Za vsakega svoje ….hčerka ima rada sivko, sinu je všeč evkaliptus, mož prisega na pomarančo sama pa izbiram med smiljem in piling milom z lovorjevimi listi.

Milo je v uporabi že zelo dolgo.

Umivanje z milnico sega že v čas Rimljanov. Po stari legendi je milo dobilo ime po gori Soap, kjer so Rimljani v čast bogovom obredno žrtvovali živali. Za njimi je ostala živalska maščoba in pepel, ki jo je dež spiral v reko. Reka se je na tem mestu začela peniti in ugotovili so, da se v tej vodi dobro opere perilo. In tako se je začela milna pot, ki  včasih pomeni tudi milo z visoko vsebnostjo kemikalij in strupenih snovi, kot so različne sintetične barve, vonjave in snovi, ki so za človeško telo škodljive. Čeprav se milo nanaša na površino kože, še ne pomeni, da kemikalije ne pridejo v našo telo.

Naravno milo

Dandanes pa nas pravo, kvalitetno milo  spet vodi bližje k naravi. Naravno milo je narejeno z rastlinsko glicerinsko osnovo in se lahko imenuje tudi glicerinsko milo. Takšno milo:

  •  je iz zelo kakovostnih sestavin s poreklom.
  • Se ravno prav peni in 
  • ne lomi ali drobi  ter ostane trdno dokler nam ne pade v odtok.
  • Kožo nahrani in jo zaradi vsebine olivnega olja nežno namasti in 
  • preprečuje izsušenost kože.

Tako je tudi pravo naravno milo iz družine izdelkov naravne kozmetike MIRTA  http://www.mirta.si/izdelki.  Je prijazno do kože tako na obrazu, kot tudi po vsem telesu. Za njegovo izdelavo je potrebna  zadostna mera domišljije in pravi nos na področju aromaterapije.  Zanj  potrebujemo še osnovo za vlivanje, kar je v našem primeru rastlinska glicerinska osnova ter dodatke, ki jih je spretno izbrala naša aromaterapevtka in ugodno vplivajo na vse naše čute. Tako narejeno milo je brez parabenov in ni testirano na živalih ter primerno tudi za vegane.

Milo za čudovito praznično  darilo

Dišeča in nežna  mila naravne kozmetike MIRTA so v različnih, pisanih vonjih in povezana z  vrvico v barvi rastline, ki je v njih shranjena.  Za letošnje praznike smo jim dodali še prikupni podstavek iz macesna, ki smo ga  premazali z naravnim oljem za zaščito lesa. Izbirate lahko med osvežujočim vonjem evkalipta, romantične sivke, omamne pomaranče in večnega smilja. Lahko pa izberete tudi tako imenovano piling milo v katerem so vonju pomaranče dodani zdrobljeni lovorjevi listi.

Tako izdelana in pripravljena  mila so lahko čudovito praznično darilo. Ali v prihajajočih prazničnih dneh, ko bomo obdarili z majhnimi pozornostmi vse tiste, ki so nam polepšali pretekle dni, ali pa kar tako, ko se dobimo s prijateljico na kavi ali s sodelavko na sprehodu po gozdu, ker smo jima  hvaležni za čas za skupno druženje. S tem bomo izrazili zahvalo in jih hkrati spomnili, kako pomembno je kakšne izdelke uporabljamo pri vsakdanji negi, da nam je pomembno tisto, kar je povezano z naravo in da to sporočilo želimo prenesti tudi drugim. Darilcu v obliki mila smo dodali tudi dobro misel za spodbudne dni v letu, ki prihaja. Podarite naravno milo in spodbujajte prijaznost do narave in njene ohranitve.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Smilj – rastlina večne mladosti
Naslednja objava Rada imam sonce

Dodaj komentar