Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Vas kdaj pa kdaj zmotijo neprijetne vonjave v vaši okolici? Včasih so v zraku, včasih pa kar tako, pridejo mimo nas in pustijo sled še dolgo po tem. Meni pa so vseeno bolj  kot neprijetni vonji všeč  svežina, nevsiljivost, misel na osvežitev  in prijeten vonj narave.

Za nami so prazniki. Postregli so nam s prostimi dnevi in lepim toplim sončnim vremenom. Mi smo jih izkoristili za delo okoli hiše, piknike in posedanje na terasi ter  v glavnem druženje in šport. Za vse tisto, kar v rednem delovnem tempu ni dovolj časa. Nekaj tekanja po poljskih poteh, pohodništva na bližnje hribe in kolesarjenje ob morju in med  primorskimi vinogradi. Povsod je bilo veliko ljudi in mnogi so za seboj puščali neprijetno sled.

Potenje je povsem naraven proces, telo se mora potiti vsak dan, da izloči strupe, ki jih vanj vnašamo iz okolja , z neizbrano prehrano, kozmetičnimi pripomočki in tudi oblačili. Zdravniki so si enotni, da sintetične substance  negativno vplivajo na naše telo in po uporabi na dolgi rok nekatere pustijo posledice. Neprijeten vonj , ki se širi od prepotenega telesa je skupek vseh teh dejavnikov, svoje pa doda tudi psihična kondicija oziroma njen največji sovražnik stres.

Ob vseh teh vonjih, ki sem jih »srečevala« na naših prazničnih poteh sem bila ponosna na občutek, da se to nam ne dogaja. Moja družina in prijatelji uporabljamo naravne dezodorante, ki nevtralizirajo neprijetne vonjave in prav gotovo bi se marsikdo med popotniki strinjal, da zamenja neprijetni vonj za svobodo naravnega dezodoranta, ki nima stranskih učinkov na telo in nevtralizira neprijeten smrad.

Uporabljate dezodorant? V današnji naglici in hitenju so le redki, ki si upajo preživeti dan brez zaščite pri potenju.  In ali veste kakšno zaščito uporabljate? Ali kdaj vzamete v roke embalažo in preberete kaj vaš dezodorant vsebuje? V množici sestavin, ki so napisane pod sestavo industrijskih dezodorantov jih vsaj nekaj ne poznam in ne razumem in jih niti nisem uspela razvozlati  s pomočjo literature in celo strica googla.

In kaj to pomeni?  Da ne vem, kaj dnevno nanašam na kožo in ali ji to škoduje…. Dezodorant ne sme biti preveč zapleten, sestavine so lahko enostavne in razumljive, bistveno je, da ko sem pod vsakdanjim stresom ali ob aktivnostih ne oddajam neprijetnega vonja in ne puščam sledu še dolgo potem ko sem že daleč drugje. In še nekaj, da z raznimi nepoznanimi substancami ne škodujem svojemu telesu. Saj vemo,  koža je pretvornik, ki vse, kar nanesemo nanjo, prenese do naših notranjih organov…. Zato sem pozorna kakšen je moj dezodorant.

Veseli me, da je takih kot sem jaz vse več. Med naravni dezodoranti lahko izberemo prijazni vonj osvežilnega evkalipta, romantični poletni vonj sivke, sveži vonj mandarine ali nežni vonj bergamotke in kar je najvažneje, do potankosti natančno vemo, kaj vsebujejo in da ne škodujejo našemu telesu. S tem se seznanite tudi vi in začnite uporabljati naravni dezodorant v obliki kreme. Nanesemo ga enostavno s prstom in pomembno je , da nas pred neprijetnim vonjem zaščiti za ves dan. Telo se normalno poti in izloča strupe, kar je pač potrebno početi vsak dan, ni pa neprijetnega vonja in vzpostavlja se naravno ravnovesje delovanja telesa. Nič hudega, če se znojimo, potenje je zdravo zato se prepričajte o učinkovitosti naravnih dezodorantov MIRTA http://www.mirta.si/izdelki  in prepustite zadrego neprijetnih vonjav drugim.

 

 

 

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Smilj in Sonce - rumeno zlato
Naslednja objava Učinkoviti dezodoranti za ves dan

Dodaj komentar