Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Gube so prave, izrazne in lažne. Najbrž če ne bi bilo gub, bi se ženske verjetno manj negovale ali celo prenehale…, tako pa nad nami obstaja nek majhen strahec imenovan gubice. Najlažje se z njim spopademo,  če se potrudimo za čim bolj kakovostno življenje in se naučimo živeti v sozvočju s časom, ki mineva.

In kakšne so lahko te naše gubice…..

Izrazne gube se lahko pojavijo že v rani mladosti in se okrepijo v puberteti ter postanejo postopoma del našega izraza in mimike. Čelo se nabere v gube, kadar možgani izražajo odločen in intelektualen značaj. Ali bodo gubice na čelu  začrtane vodoravno ali navpično, je odvisno od tega kako mršimo čelo. Tudi okoli oči se naberejo gubice, če se naše oči od veselega in sproščenega smejanja pogosto zapirajo. Včasih se naberejo tudi okoli ust in jim pravimo tudi Merkurjeve gube. Te slednje so tudi najbolj pogoste . Izrazne gube so bolj pogoste pri ženskah kot pri moških in da je ironija še večja velja, da so moške gube znak šarma, značaja in zrelosti, pri ženskah pa samo znak časa ki mineva….Nihče nam zaradi gub ne bo predlagal, da se manj smejemo in da spremenimo svojo mimiko oziroma, da razmišljamo manj intenzivno. Sprostimo se in zaupajmo vase, zavedajmo se svojega izraza in svojih izraznih gub in te nam ne bodo kratile spanca.

Lažne gube, te pravzaprav niso gube ampak malo bolj zmečkana koža. Če na primer lega telesa pri spanju ni pravilna , se koža krči in guba, naše misli in skrbi pa se kopičijo v obraznih mišicah. Takšen zmečkan obraz se sicer zgladi po nekaj urah, je pa res, da čim starejši je tem počasneje se zgladi, ker koža z leti izgubi svojo prožnost. Če se nam taka »zmečkanost« ponavlja prepogosto, gube ne izginejo več tako enostavno. To najlažje preprečimo, če se navadimo spati z obrazom navzgor in ga ne »tlačimo« v blazino. Pred spanjem si privoščimo kozarec toplega mleka, ki umiri naše misli , preberimo dobro knjigo ali poslušajmo mirno glasbo,  ki nam bo odgnala misli od vsakodnevnih skrbi. Če se te gubice kljub vsemu zjutraj naslikajo na našem obrazu, si ga umijmo izmenično s toplo in hladno vodo in  radodarno namažimo in zmasirajmo z bogato hidratantno kremo.

Kljub vsemu pa tudi leta prinesejo tudi svoje gubice. Koža se z leti spreminja in največji sovražniki njene mladostnosti so :

  • Prosti radikali – to so agresivni atomi in molekule, ki jih proizvaja naš organizem, da bi uničil bakterije in tumorne celice. Če jih je preveč se povežejo s celicami in jih oksidirajo do te mere, da se krog obnavljanja celic ustavi.
  • Cigaretni dim in UV žarki , ki s svojo močjo povečujejo proizvajanje prostih radikalov v organizmu
  • Stres , ki presega običajne dnevne napetosti do te mere, da ogrozi dobro spanje in psihično ravnovesje, oslabi obrambno sposobnost organizma in povzroči resne posledice v hormonskem sistemu
  • Zdravila in alkohol – vsako zase ali še huje v kombinaciji poškoduje jetra , ki so telesni filter, kar pomeni, da se v telesu nabirajo strupene snovi, ki imajo vpliv tudi na našo kožo.

Zato za vsakodnevno nego uporabljajmo samo odlična kozmetična sredstva http://www.mirta.si/izdelki, nanašajmo na kožo vedno dobro kremo, uporabljajmo kvalitetna sončna očala, vsaj enkrat na dva meseca obiščimo kozmetičarko zaradi globinskega čiščenja kože in si privoščimo vsaj sedem ur nočnega počitka ter osvobodimo svoje telo tablet za spanje, antibiotikov ( če to ni nujno)  in živimo zdravo v naravi in z naravo.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava V spomladanski korak proti celulitu
Naslednja objava Odločimo se za zeleno

Dodaj komentar