Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Zgodnja pomlad je čas, ko celulit spet opazimo in ko se sprašujemo kako na pogled pomarančno kožo narediti nevidno. Najbrž nas je kar malo preveč obsedla tako imenovana proticelulitna histerija, ampak z vseh strani nam ponujajo razne kreme, mazila in pripomočke in v skoraj vsaki reviji se srečujemo z vajami za okrepitev mišic in odpravo te nevšečnosti. Veste zakaj moški nimajo celulita? »Zato, ker to ni lepo« je šala, ki si jo v teh dneh z nasmehom pripovedujejo moški, ko ženske stikamo glave in razpravljamo, kako bi se ga rešile…. ampak raziskave kažejo, da se celulit najde  tudi pri moških.

V prvi vrsti moramo za zmago največ narediti same. Celulit je prav gotovo ena od neprijetnih pridobitev novejše civilizacije. Včasih so ga pripisovali debelejšim, starejšim ženskam, danes pa vemo, da celulit ne izbira žrtev. Celulit lahko povzroča prave travme pri nežnejših ženskih dušah in se jim dogaja že pri dvajsetih, tridesetih, da si ne upajo več radoživo in sproščeno smukniti v kratke hlače in kopalke.

Kaj je celulit?

Ta nevšečnost podobna pomarančni koži je poškodba in prava bolezen podkožnega tkiva, ki se nahaja v podkožnem tkivu med mišicami in kožo. To tkivo je polno maščobe in sestavljeno iz vrste celic. Vene, kapilare in limfni mešički omogočajo tem celicam, da se hranijo in izločajo odpadke v postopku zapletene izmenjave tekočin in hranilnih snovi. Celulit začne nastajati, ko se ravnotežja porušijo . Ustvarjati se začne nekakšna skorja, tekočine zastanejo in celice se ne hranijo več. Elastična tkiva reagirajo na ta položaj tako, da se tanjšajo. Površinska plast tega  tkiva zadeva kožo, v globini pa mišice. Na tej točki potem nastanejo majhni vozlički. Na dotik je koža hrapava in če ne ukrepamo se stanje samo še poslabšuje. Tkivo dodatno otrdi in nabrekne, vozlički se začnejo povezovati med seboj in postanejo večji in vidnejši. Začetek tega procesa je pogosto povzročen s previsoko telesno težo, ki ji pomagajo še drugi dejavniki; dednost, težave v cirkulaciji, prehranjevalni nered, prebavne težave – posebej zaprtost, stres, prekomerno sedenje… V tem primeru je potrebno zgubiti odvečne kilograme, uvesti pravilno in redno prehrano in vse skupaj začiniti z dovolj tekočine in gibanja.

In če celulit že imamo?

Najbrž vse vemo, da se ga ne da znebiti v desetih dneh. Treba se ga je lotiti dolgoročno in sistematično. Če ga nismo zatrle na začetku, nas čaka kar veliko dela. Obstajajo različne masaže, zlasti ročne, ki pa jih mora opraviti strokovnjak, obstajajo različni postopki, s katerim ustrezne zdravilne sestavine z rahlim galvanskim tokom prodrejo v tkivo in moderna znanost na tem področju pozna najbrž še mnogo novih in naprednejših metod  za zmago nad celulitom. Če se odločimo za katero od njih naj nam celulit najprej natančno pregledajo in ugotovijo za kakšno vrsto celulita gre (kompaktni, mehak, ohlapen ali oteklinasti) in kako se je treba lotiti njegove odprave.

Pomagajmo si same

Zanimanje žensk za proticelulitne programe je veliko in tudi povpraševanje in uporaba raznih krem in mazil proti celulitu je aktualno posebej v pomladanskih mesecih. Vse skupaj pa nam ne bo v veliko pomoč, če se ne bomo disciplinirale tudi same

  • Zelo pomembno je da imamo dnevno štiri do pet obrokov z veliko surove zelenjave in sadja (ananas je še posebej dober)
  • V hrani naj bo čim manj maščob
  • Črtajmo z jedilnika belo moko, sladkor, uživajmo čim manj soli in belega riža
  • Pijmo veliko vode
  • Veliko se gibajmo in telovadimo, še zlasti sta dobra plavanje in kolesarjenje
  • Opustimo »strupene« navade – v prvi vrsti alkohol in kajenje
  • Začnimo program z odločnim NE čezmernemu sedenju

Večernemu prhanju dodajmo še izvrstni piling telesa s katerim se izdatno posvetimo masaži predelov, ki jih je napadel celulit. Ravno prav velika in groba  zrnca morske soli, pomešana z hladno stiskanim olivnim oljem in dodanimi vonji citrusov ter zdrobljenimi listi lovorja bodo pospešila prekrvavitev in zmehčala nastale vozličke v našem podkožju. Sladka pomaranča s svojimi nežnimi sprostilnimi in pomirjajočimi učinki bo kožo pomladila, naredila mehkejšo in globinsko očistila. Olivno olje vsebuje oljno, linolno in palmitinsko kislino in ga na splošno dobro prenašajo vsi tipi kože. Kvalitetno hladno stiskano deviško olje drevesa Oljke (Olea europaea) se lepo vpije v kožo in jo dolgotrajno vlaži, da ostane gladka in voljna. Vsebuje antioksidante in vitamin E, ki preprečujeta degeneracijo celic in s tem prezgodnje staranje kože. S takim pilingom smo za vaše dobro počutje poskrbeli pri naravni kozmetiki MIRTA http://www.mirta.si/izdelek/piling-za-telo                                                      in  http://www.mirta.si/izdelek/piling-za-telo-rozmarin-sivka

Želim vam veliko uspeha ali pa zgolj zdravo mero občutljivosti in …. vesel korak v  pomlad in poletje….

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi 
Naslednja objava Gube niso vedno znak starosti

Dodaj komentar