Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Spomladi pride v naše življenje drugačen bolj sončen pogled na vitamine.  Na jedilniku je drugačna hrana, mnogo bolj bogata z vitamimi. Saj veste, da na delovanje našega telesa vpliva vse, kar pojemo in vse, kar nanesemo na kožo, kot pretvornika.  Zunaj naš čakajo barve in barve naj bodo tudi na krožniku, v kozarcu ali v steklenički na naši kopalniški polički. Pa ne tiste dodane, samo take, ki nam ji podari narava….

Lepota se začne za mizo

Strinjamo se z ugotovitvijo, da je staranje vpisano v naših celicah, da so dednost, skladnost razvoja in pravilno delovanje sistema odločilni dejavniki pri prezgodnjih starostnih procesih in strinjamo se tudi s spoznanjem, da obstajajo ob omenjenih tudi manj usodni, manj neizogibni dejavniki, kot so življenjske okoliščine, nerazumno sončenje, alkohol, nikotin in vsekakor nepravilna prehrana.

Vitamini A, E in C so pravi kožni vitamini , ki pomagajo koži, da ostaja dalj časa prožna in mladostna. Ker to vemo, naj vsebuje naša hrana vse minerale in vitamine, ki jih potrebuje naš organizem. Včasih pa iz določenih razlogov potrebujemo večjo količino teh snovi, da bi bile lahko kos nalogam, ki jih moramo opraviti in konec koncev tudi zato, da se pomanjkanje vitaminov in mineralov ne bi poznalo na naši koži.

Pomlad je zato prav gotovo čas, ko moramo po dolgi zimi, ko nismo imele na voljo dovolj sveže zelenjave iz domačega vrta nadoknaditi pomanjkanje vitaminov. Zato poglejmo kakšne koristi prinašajo vitamini naši koži.

Vitamin A: ohranja kožo napeto in zdravo, ker soustvarja kolagen, ureja delovanje znojnic in tako zagotavlja pravilno vlažnost kože. Najboljši je v korenjčku, paradižniku , zeleni solati, jajcih in mleku.

Vitamin C: je naravni antioksidant, podpira kolagen, ohranja kožo mladostno in upočasnjuje nastajanje gub. Krepi kapilare in ima čistilno vlogo v krvi. V naravni obliki ga vsebujejo agrumi, jagode, in nekatere vrste zelenjave ( jkot krompir in brstični ohrovt, vendar moramo vedeti, da ga kuhanje uniči. Še najbolj koristen je v citrusih; limoni, grenivki in pomarači, ki jih predelamo v sadni sok.

Vitamin E: enako kot prej omenjenima tudi skupaj z njima zaustavlja proces staranja kože in celotnega organizma. Poleg tega pa pomaga, da koža ustvari mejo, čez katero težje uhaja kolagen iz povrhnice. Spodbuja metabolizem celic in s tem dihanje, cirkulacijo krvi in rast celic. V naravni obliki ga najdemo v špinači in olju pšeničnih kalčkov.

Torej vitamine lahko zaužijemo, pomembni pa so tudi kot sredstva za lokalni nanos. In vsi  trije prej omenjeni so najljubši vitamini za zdravo kožo. Privoščite si jih s krožnika in omislite si jih v stekleničkah iz vaše kopalnice.

Vitamin A: je najdragocenejša hranilna snov , ki se nanese na našo kožo. Brez njega je koža slabotna in suha. Z lokalnim nanosom vitamina A se poveča prožnost elastinskih vlaken, močne strukture kolagena  in naravna hialuronska kislina v koži.  Vitamin A je dobro zdravilo za akne. Popravi tudi škodo , ki jo je koži naredilo sonce. Vitamin A nanašajte na kožo zvečer, takrat opravi na koži največ dobrega. Bogat z vitaminom A je avokado.

Vitamin C: je eden najpomembnejših antioksidantov. Vendar vitamin C razpade, ko ga izpostavimo UV svetlobi in zato ga uporabljamo zvečer, ko spodbudi kolagen in pomaga pri obnovi kože. Vitamin ščiti kožo pred gubanjem in pomaga pri starostnih madežih. Če ga uporabljamo skupaj z vitaminom A bo njegov učinek še boljši. Najdemo ga v citrusih.

Vitamin E: je najpomembnejši antioksidant naše kože. Vitamin E pozitivno deluje na našo kožo. Vitamin E upočasni gubanje kože in pospešuje prekrvavitev. Veliko vsebnost vitamina E imamo v  smilju.

Pri naravni kozmetiki iz otoka Lošinja  A,C,E vitamine imamo, poglejte med našimi izdelki  http://www.mirta.si/izdelki

in našli boste avokado, citruse in dragoceni smilj. 

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Pomladanska preobleka za našo kožo
Naslednja objava V spomladanski korak proti celulitu

Dodaj komentar