Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Prihaja najlepši letni čas pomlad, na kar nas opominja sonce, ki pogumno topi beli sneg, ki nam ga je naneslo v pozni zimi. Pomladi se narava začenja prebujati in nas navdaja z optimizmom in novim upanjem. Pozimi si  narava nabere novih moči in energije , da se s pomladjo lahko razbohoti. In energija , ki se nabira v naravi vpliva tudi na ljudi. Še zlasti ženske , ki se z lažjo garderobo in svetlejšimi barvami rade pokažemo v novi luči.

Kako smo preživele zimo?

Ali smo se gledale v ogledalo in negovale samo obraz, vse drugo, kar je bilo očem skrito pa smo zapustile z izgovorom »Saj se ne vidi«, ali pa smo ravnale kaj drugače?  Če je bilo zgolj prvo, smo pri svoji negi torej malo po zimsko spale. Zanemarjale smo zlato pravilo, da se moramo urejati predvsem zase in nas zdaj na pomlad čaka kar precej dela. Na začetku pomladi odlagamo zimska oblačila in težko obutev in kmalu bodo vsem na očeh naše roke, komolci, podplati ,dekolte…. Če smo zimo »prespale« potem bo koža na obrazu še bolj groba in manj prožna, lasje krhki in bodo prekomerno izpadali, nohti se lomijo , noge bodo otekle in utrujene , kolena in komolci pa grdo hrapava.

V zimskih mesecih se je nabralo v telesu tudi precej strupenih snovi , na koži pa obilica poroženelih celic. Zato se nam lahko zgodi, da taka koža tudi slabše sprejema kremo.

Kaj po »zimskem spanju« storiti? 

  • Nekaj tednov vsako jutro popijmo na tešče kozarec mlačne vode z veliko žlico jabolčnega kisa in žlico medu. Enako mešanico spijmo tudi zvečer, pred spanjem. To bo dobro delo našemu telesu, da se znebi strupenih snovi. Poleg tega pa ta »čudežna pijača« dobro vpliva tudi na kožo. Še več, ureja prebavo in pomaga tudi proti celulitu.
  • Čez dan spijmo vsaj liter in pol vode in če imamo možnost ji dodajmo sok sveže iztisnjenega sadja ali zelenjave.
  • Enkrat na mesec se postimo, jejmo samo sadje in surovo zelenjavo in poskusimo nadomestiti kavo ali pravi čaj s sadnimi ali rastlinskimi čaji.
  • Spimo vsaj osem ur, saj se naša koža najbolj obnavlja med spanjem in ne pozabimo na sprehode in telovadbo, ki nas bosta obvarovala tudi pred duševnimi težavami.

Obvladajmo stres

Prav ta je žal naš vsakodnevni spremljevalec. V primerni dozi je produktiven , saj spodbuja kreativnost, motiviranost in nam daje energijo. Prevelika doza stresa pa povzroči negativne posledice in preobremenitev ter zavira naše funkcioniranje.  Ob vsakodnevnih obveznostih stres  pušča posledice tudi na naši koži; ubija njeno barvitost, svežino in sijaj. Zoper stres se borimo z organiziranim življenjem. Omilimo ga raznimi enostavnimi vajami s katerimi preusmerimo pozornost in zbistrimo misli, kot na primer:

  • Na glavi nosimo neko uravnoteženo breme – knjigo , hoja mora biti sproščena in mirna in mišična napetost bo zagotovo popustila.
  • Postavimo se pred ogledalo in se malo spakujmo in mršimo. Vaja sprošča obrazne mišice in zabriše trde napete poteze. Ob tem pa nas naša obrazna telovadba še nasmeje, za smeh pa veste, da je pol zdravja.
  • Dobro se pretegnimo, najprej zjutraj v postelji, potem pa še čez dan in sicer ne trdo ampak lenobno kot mačka.
  • Če utegnemo ali čutimo potrebo se večkrat na dan usedimo, zaprimo oči in dihajmo s trebuhom. Izdih naj traja toliko časa kot vdih, najbolje , da si pomagamo s štetjem 1-2-3 za vdih , 1 zadržimo dih in nato 3-2-1 izdih. Vajo ponovimo 10 krat.

S prihodom pomladi si privoščimo naravo zjutraj – ko si z naravnimi kozmetičnimi izdelki osvežimo in negujemo obraz in telo – čez dan – s kakšno športno aktivnostjo izven dvorane ali fitnesa,  sprehodom  v gozd, na travnik ali med polji – in zvečer, ko si pred spanjem  privoščimo sproščujočo kopel z meto, učinkovinami borovih iglic in rožmarina in pomirimo telo z dišečim, pomirjujočim, uspavalnim maslom sivke http://www.mirta.si/izdelek/maslo-telo-sivka-100ml.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Lepo je tisto, kar imamo radi
Naslednja objava Pomladanska preobleka za našo kožo

Dodaj komentar