Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Lepo je tisto, kar nam je všeč, kar imamo radi, čeprav  včasih »podležemo« tudi lepoti, ki jih predpisuje družba, okolje, mediji…. Zame najpomembnejša je lepota, ki pride od znotraj, ki jo doseženo z zdravim in z naravo usklajenim življenjem. Na to področje sodijo prehrana, stanje duha, spanje in šport….   Vsak od njih prispeva k naši notranji lepoti in splošnemu počutju svoj delček in še kako pomembno je, da se povezanosti med njimi zavedamo. Sneg in mraz ne bosta večna in  prvi pomladanski mesec se že spogleduje z daljšimi dnevi in našim razmišljanjem kaj bomo dobrega naredili zase.

Jejmo s premislekom

Napake v prehrani se še kako hitro pokažejo na naši koži. Posledice hrane na stanje naše kože so indirektne. Zdrava uravnotežena prehrana preskrbi kožo z vsem, kar potrebuje, z naravno zunanjo nego pa ji dodamo stimulans. Med vitamini , ki so pomembni za našo kožo sta tudi vitamin C in vitamin E, ki sta učinkovita v boju proti zloglasnim prostim radikalom. Med drugim:  užijemo jih s citrusi (vitamin C) ali pa z rumenjakom, pšeničnimi kalčki in sojo (vitamin E) . V koži delujeta tudi, ko jih uporabljamo zunanje. Z naravno kremo za obraz  v kateri prevladuje nesmrtnica ali smilj, bogat z vitaminom E ali podarite vašemu telesu  Losjonu za telo s pomarančo, grenivko in smiljem.

Šport za več kisika

Vztrajnostni športi ( tek, kolesarjenje, tenis…) krepijo srce in ožilje. To pa posredno dobro dene tudi koži. Ob vadbi celice dobijo več kisika, kisik pa je »pogonsko gorivo« presnove v celicah. Za kožo poskrbimo tudi kadar »športamo« s tem, da si pred vadbo odstranimo ličila, uporabimo naravni dezodorant, po vadbi odstranimo pot s telesa, saj vemo, da so posušeni ostanki potu pravo gojišče bakterij in da na očiščeno telo nanesemo vlažilni losjon , ki v koži zadrži naravne snovi, ki vežejo vlago

Kar je dobro za  kožo, je dobro za naše misli

Koža je organ, ki se na duševno stanje odziva izredno občutljivo. Med kožo in duševnim stanjem  obstaja intimna vez: pordimo od sramu ali jeze, prebledimo od strahu in zaradi zgroženosti dobimo kurjo polt. In saj poznate tisto, da bi kdaj pa kdaj najraje »skočili iz kože« Ljubezniva nega kože s prijetnimi vonji je praktična psihoterapija. Ko si po celodnevni naglici in stresu očistimo telo pod tušem in vodi dodamo nežno masažo z dišečimi mili iz naravne kozmetike  koža zadiši po sivki, pomaranči ali evkaliptu. Ali si privoščimo naravni  piling iz morske soli in olivnega olja za odstranitev odmrlih celic z vonjem sivke ali pomaranče smo prebudili čute in pomirjeni ležemo k počitku….

Spanje kot dopust za kožo

Koža se najbolj obnavlja med spanjem. Med spanjem je delitev kože hitrejša. Poskrbimo, da jo pravilno tudi nahranimo predenj gremo k počitku. Pomirjevalno deluje kvalitetno čiščenje obraza in mehka krema za obraz  ter serum, ki pospešuje obnavljanje. Očistite si jo z emulzijo za obraz ki združuje avokadovo olje in hidrolat sivke, privoščite si kremo za obraz Smilj ali Avokado ter dodajte pikico na i s lifting serumom. Tam, kjer se vam nasmehne kakšna gubica ali enostavno tam, kjer bi radi da bo vaša koža bolj napeta.

Pri vseh »aktivnostih« sem omenjala kozmetiko, ki ni zgolj zadeva nečimrnosti. Kozmetika gre v resnici pod kožo, njeno delovanje vpliva dolgoročno na naše notranje organe in posredno tudi do čustvenih središč v naših možganih. Zato je še kako pomembno kakšna je in kaj z njo vnašamo v naše telo. Za izdelki vašemu telesu prijazne kozmetike poklikajte po naši spletni strani in prepričani smo, da boste našli kaj zase in prebujajoče misli za pomladne dni.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Vonj in barva narave
Naslednja objava Prihaja najlepši letni čas pomlad

Dodaj komentar