Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Dezodorant je higienski pripomoček novejšega datuma. Prvi »moderni dezodoranti v stiku« so prišli na tržišče šele v 60. letih prejšnjega stoletja.

Uporabljate dezodorant? Ja, v današnji naglici in hitenju, ga skoraj ni junaka, ki bi si upal preživeti dan brez zaščite pri potenju. In kakšne je ta zaščita? Ali kdaj vzamete v roke embalažo in preberete kaj vaš dezodorant vsebuje? V množici sestavin , ki so napisane pod sestavo  jih vsaj nekaj ne poznam in ne razumem in jih niti nisem uspela razvozlati  s pomočjo literature in googla.

In kaj to pomeni?  Da ne vem, kaj dnevno nanašam na kožo in ali ji to škoduje…. Dezodorant ne sme biti preveč zapleten, sestavine so lahko enostavne in razumljive, bistveno je, da, ko sem pod vsakdanjim stresom ne oddajam neprijetnega vonja v okolico. In še nekaj, da z raznimi nepoznanimi substancami ne škodujem svojemu telesu. Saj vemo,  koža je pretvornik, ki vse, kar nanesemo nanjo, prenese do naših notranjih organov…. Tako kot to naredimo z vsem kar zaužijemo. Zato sem pozorna kakšen je moj dezodorant.

Veseli me, da je takih kot sem jaz vse več. Med naravni dezodoranti so nam prijazni vonji osvežilnega evkalipta, romantični poletni vonj sivke, sveži vonj mandarine ali nežni vonj bergamotke in kar je najvažneje, do potankosti natančno vemo, kaj vsebujejo in da ne škodujejo našemu telesu. Zdravniki so si enotni, da parabeni, aluminij in druge sintetične substance  negativno vplivajo na naše telo. Majhna količina sintetičnih snovi pri laboratorijskih raziskavah lahko da ni škodljiva, vsakodnevno nanašanje in uporaba pa na dolgi rok prineseta posledice. Nihče pa ne more z gotovostjo trditi , da so to glavni povzročitelji različnih bolezni, predvsem, pri ženskah raka na dojkah. Seveda ne, saj smo v današnjem okolju izpostavljeni škodljivim vplivom na vsakem koraku in izognimo se jim  vsaj tam, kjer se jim lahko. In naj bo prvi korak narejen z naravno  kozmetiko, ki jo uporabljamo vsakodnevno.

S tem se seznanite tudi vi in začnite uporabljati naravni dezodorant v obliki kreme. Nanesemo ga enostavno s prstom in pomembno je , da nas pred neprijetnim vonjem zaščiti za ves dan. Telo se normalno poti in izloča strupe, kar je pač potrebno početi vsak dan, ni pa neprijetnega vonja in vzpostavlja se naravno ravnovesje delovanja telesa. Nič hudega, če se znojimo, potenje je zdravo in čeprav nam danes še ni vroče se o učinkovitosti naravnih dezodorantov prepričajmo predenj nam bo.

Odločite se za svoj vonj  med naravnimi dezodoranti MIRTA  http://www.mirta.si/izdelki  in z veseljem vam bomo poslali vzorček, da boste samozavestno zakorakali v toplejše dni.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Živo obstaja z razlogom
Naslednja objava Vonj in barva narave

Dodaj komentar