Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Sivka  je značilna rastlina poletja in s svojim vonjem deluje kot aromaterapija. Prav v turobnih zimskih dneh, ko nam zmanjkuje energije, nam pričara toploto poletnih dni in nas ogreje in prebudi naše misli. Je pozitivna rastlina, tako po svoji barvi kot učinku.

…zapremo oči in pogled na vijolična polja aromatične rastline sivke pomiri, sprosti in v nas prebudi pozitivne misli. S svojim nežnim prepoznavnim vonjem pomirja in  ustvarja zadovoljno razpoloženje. Njen vonj razbistri misli in pripomore, da razmišljamo o svojem pravem bistvu in željah. Pomirja pri preobremenjenosti, blaži negativna čustva kot sta bes in jeza, pomaga pri nespečnosti, postavlja stvari na pravo mesto pri čustveni zmedi in neprestanem tuhtanju….Po domače rečeno krepi živce in harmonizira. Torej priljubljeni dišeči rastlini lahko mirno rečemo »princeska  vijoličnih polj«.

Sladek cvetni ton z nežnimi zeliščnimi in toplimi podtoni

Poznanih je več kot sedemdeset različnih vrst sivke, ki se med seboj zelo razlikujejo po sestavi in s tem tudi po načinu delovanja in uporabnosti. Eterično olje sivke izdelujejo v procesu destilacije, kjer kot vzporeden produkt nastane tudi cvetna vodica sivke, ki jo dodajajo k kvalitetnejšim kozmetičnim izdelkom namesto navadne vode. Eterično olje sivke vsebujejo številni izdelki. V hladnih dneh jo uporabljajte v kvalitetnih  pripravki za vašo kožo pa naj bo to v obliki mila, kreme za roke, dezodoranta ali bogatega masla za vaše telo, popršite prostor s cvetno vodico sivke in uživajte v družbi rastline, ki so jo cenili že naši predniki.  Romantična, dišeča rastlina ima zelo širok krog uporabe in se nanjo lahko zanesemo pri  lajšanju ter odpravljanju številnih težav. Izdelki iz sivke delujejo protibakterijsko, protivirusno, protivnetno in spodbujajo obnavljanje celic. Sivka podpira naravno delovanje kože, pomirja razdraženo kožo in blaži rdečine. Lahko  je tudi pomočnik pri lajšanju težav prehlada, gripe, kašlja, glavobola in nespečnosti.

Princeska tudi v naši kopalnici

Zaradi svojih pomirjujočih lastnosti nam sivka pomaga pri aknasti in mozoljasti koži, saj ima protiseptične in protibakterijske lastnosti ter je odličen pripomoček v boju proti mastni koži. Občutljive predele kože popršimo s sivkino cvetno vodico http://www.mirta.si/izdelek/cvetna-vodica-sivka-100-ml in rezultati bodo že po nekaj tednih. Njen vonj nam lahko olajša glavobol, ko jo v kombinaciji s kokosovim oljem ali karitejevim maslom vtiramo na mestu, kjer čutimo bolečino. Večerna nega z izdelki v vonju sivke prežene nespečnost saj sivka spodbuja sen. Nekaj kapljic eteričnega olja sivke na vzglavniku nas  bo umirilo in sprostilo, obenem pa v sobo vneslo svežino, da bomo lažje zaspali. Ali pa si pred spanjem nanesite na telo bogato sivkino maslo za telo in spanec ne bo več težava http://www.mirta.si/izdelek/maslo-telo-sivka-100ml. Poleg tega sivka tudi lajša dihanje ter pomirja in zmanjšuje stres ter hitreje zaceli poškodbe na koži.

Sivka…. aromatična rastlina poletja…. če le imate priložnost globoko vdihnite njen vonj in se ob njej sprostite, namažite si roke s sivkino  kremo za roke http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-roke-sivka in uživajte v bogatem, pomirjujočem vonju poletja, kljub temu da zunaj  sneži….

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Naužijmo se sonca
Naslednja objava Živo obstaja z razlogom

Dodaj komentar