Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Sonce je vir energije in prav prijetno nas pozdravlja tudi v hladnih zimskih dneh. Daje nam energijo, veselje do življenja, ljubezni , odnosov in zdravja in na naše življenja vpliva veliko bolj kot zneski na bančnih računih.  Ampak ali to res cenimo? Celotna družba se je odmaknila od naravnih rešitev in sonca kot osnovne energije, ki omogoča naše preživetje. Zdaj pa tavamo v temi in se sprašujemo, kdo je ugasnil luč? Luč še vedno gori – tam zunaj, samo mi smo v temi, ker nismo tam zunaj…. Čas je, da se lotimo lastne energijske prenove in se znova približamo spregledanim močem narave. Čas je, da se vrnemo k svetlobi, kot naši osnovni energiji. Torej odprite polkna v svojih glavah in spustite v prostor sonce.

Znanstveniki so ugotovili, da smo danes na soncu le 5 odstotkov tistega časa, kot so ga s soncem preživeli naši predniki pred 100 leti.  To vendar ni mogoče, saj imamo občutek , da smo na soncu mnogo dlje. Ampak to, da gledamo sonce skozi okno ne šteje in to, da smo z njim pod vetrobranskim steklom avtomobila tudi ne. 5 odstotkov  pomeni vsak dan vsaj pol ure sonca. Pa vam to uspe?

Sonce nam da vitamin D in ugotovljeno je,  da ima le-ta pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja, saj je vpleten v vsako telesno celico. Zato se nas mora sonce dotikati…. V dolgih zimskih mesecih, kjer prevladuje tema se naše zaloge vitamina D porabijo. Kako dolgo bo zadostovala »poletna« zaloga  je odvisno od tega  koliko jo imamo in kako jo porabljamo. Kako si torej podaljšati trajanje naših »sončnih zalog« oz. vitamina D

  • Uživajmo čim več zelišč in začimb
  • Uporabljajmo naravna eterična olja in aromaterapijo njihovih vonjev
  • V prostor namestimo solne luči
  • Uporabljamo več ognja
  • Uživamo naravne vire vitamina D
  • Zagotovimo telesu dovolj silicija
  • Izbirajmo bolj blagodejno , pomirjujočo svetlobo

Uporabljamo visokokvalitetna naravna eterična olja in izdelke, ki jih vsebujejo. Za energijo so priporočljiva eterična olja rožmarina, evkalipta, lovorja , citrusov….

In vsa ta boste našli tudi v izdelkih naravne kozmetike MIRTA http://www.mirta.si/izdelki

Oglejte si  jih, naročite in poskusite…  napolnite se z  energijo in si pričarajte sonce kar v vaši kopalnici.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Privoščimo si drugačnost...tudi na sebi
Naslednja objava Sivka - princeska vijoličnih polj

Dodaj komentar