Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Ko smo vstopili v novo leto smo si obljubili drugačnost. Drugačnost pri navadah, ki so nam bile v preteklem letu neprijetne, a smo jih iz dneva v dan ponavljali, drugačnost pri gibanju in malo drugače se bomo tudi prehranjevali…. Letos bo drugače. Prve dni bi najraje vse obrnili na glavo potem pa  naše navdušenje začne popuščati.

Rada imam drugačnost, rada imam ljudi ki razmišljajo izven okvirjev ali » out of box« in nas vsakodnevno presenečajo z novimi izvirnimi idejami. In verjamem, da ni neumnih idej, da ima vsaka še tako nora svoj namen in naredi spremembo in premik. In premiki ustvarjajo nova razmišljanja  in nove želje, da delamo, mislimo in živimo drugače. Da se odločamo za nove poti in poskušamo nove stvari. Da se premikamo iz vsakdanje sivine proti soncu.

In med drugačnosti sodi tudi naša osebna nega in vse tisto, kar privoščimo naši koži in s tem našemu telesu.  Vemo, da je koža odličen pretvornik in da učinkovine krem, gelov, tonikov, dezodorantov…  prodrejo skozi povrhnjico vse do notranjih organov.  In zato je še kako prav, da se zavedamo pomembnosti narave in simpatiziramo z njo, vse od gibanja, prehrane, zdravil, ekologije pa tudi vse do kozmetike, ki  je sicer še v povojih. Delež naravne kozmetike predstavlja le majhen delež v celotnem kozmetičnem sektorju in vsak od nas uporablja svoje izdelke različnih izvorov in sestavin in v tem smo si vsak zase drugačni.

V družinsko življenje smo drugačnost na področju kozmetičnih sredstev prinesli že pred leti. Uporabljamo vsak svoje naravno milo za umivanje in tuširanje , naraven trd šampon za lase, kremo za roke  in losjon za telo. Vsak ima svoj najljubši vonj in to-vrstni naravni dezodorant. Mlajši uporabljajo  cvetno vodico za pubertetniško kožo na obrazu in ženski člani družine emulzijo za čiščenje obraza in kremo in /ali lifting serum za obraz. Pa še kakšno naravno dišavico in vse smo za začetek prinesli iz otoka Lošinja, ki se imenuje tudi otok vitalnosti in ga krasi in dišavi 1200 rastlinskih vrst , velika bioraznolikost in med njimi  230 vrst zdravilnih rastlin.   Naša kozmetika ni nič kompliciranega, nič neznanega, preizkušeni in naravni izdelki. Saj poznate tisti rek : Manj je več, če pa je tisti manj še kvaliteta iz narave potem pa sploh drži.

Zavedamo se, da ni pomembno le, kaj damo vase, temveč tudi nase. Ob poplavi kozmetičnih izdelkov, ni vedno lahko izbrati pravega, zato je potrebno preudarno izbrati tistega, ki nam bo najbolj ustrezal. Sem  zagotovo sodijo naravni izdelki, saj so to produkti, v katerih boste zaman iskali sintetične arome in dišave,  parabene ali nanodelce, saj zanje veljajo prav posebne omejitve. In še nekaj je pri tem pomembno, za testiranje izdelkov naravne kozmetike ne uporabljajo živali. Neustrezna kozmetika lahko na naši koži izzove reakcije, ki se izrazijo kot alergija ali draženje. Ker smo ljudje različni, so različne naše kože in tudi naše reakcije na različne izdelke. Vendar v primeru naravne kozmetike  je le-ta pogosto rešitev za problematično ali preobčutljivo kožo, saj zaradi sestavin ne draži kože temveč vzpostavlja naravno ravnovesje.

Zato bodimo drugačni, uporabljajmo naravno in se ob misli, da vemo kaj nanašamo na svojo kožo počutimo odlično.

 

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave
Naslednja objava Naužijmo se sonca

Dodaj komentar