Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Sveža in sijoča koža še posebej pozimi je prav gotovo dodatek k naši samozavesti in prav neverjetno je,  koliko žensk, ki jim je narava podarila lepo polt, tako malo skrbi za svojo nego. Ta redki dar narave  je namreč treba skrbno negovati , če hočemo ohraniti lep videz.

Naše kraje je prav zares pobelil sneg in če si še tako želimo poletja bomo morali še kar malo počakati in sprejeti tudi sneg ter mraz. Pa saj so tudi zimski dnevi lahko sončni in predvsem v njih se imamo lahko lepo. Poletje pa si lahko pričaramo z naravnimi izdelki kozmetike MIRTA , ki dišijo po morju in soncu in nas spominjajo na tople poletne dni….boste videli kako hitro bo spet toplo.

Četudi imamo lepo polt si posebej pozimi na obraz in vrat zjutraj najprej nanesimo osvežilni tonik. Ko se tonik na koži posuši nanesimo na obraz hidratantno kremo. Če imamo občutek, da je koža preveč napeta, je to znak, da je sama hidratantna krema za našo kožo preblaga. V zimskem času jo lahko brez skrbi nadomestimo z mastnejšo – lahko tudi običajno nočno kremo, ki se v mrzlem jutru hitro vpije v kožo. Če je koža še posebno suha lahko uporabimo obe negovalni kremi skupaj. Najprej nanesemo mastnejšo, potem pa še hidratantno kremo.

Poizkusite,… naravna kozmetika MIRTA omogoča tako kombinacijo z zelo hidratantno kremo AVOKADO http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-obraz-avokado in mastnejšo kremo SMILJ http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-obraz-smilj.

Ob večerni negi pa kožo najprej natančno očistimo, potem pa si obraz in vrat dobro zmasiramo s  hranljivo kremo. V tem primeru bomo potrebovali malo več kreme , da naši prsti lepo drsijo. Za manjšo porabo kreme lahko uporabimo manjši trik in si damo na dlan malo oljnega izvlečka, v obliki emulzije Avokada ali mešanice bogatih olj s Smiljem ter dodamo kremo in vse skupaj zmešamo in nežno vmasiramo v kožo na obrazu in na vratu.

Ali  veste kako poteka pravilna masaža obraza?  Vedno od spodaj navzgor in od sredine obraza proti lasišču. Okolico oči masiramo krožno s posebno kremo za oči ali Lifting serumom in sicer od zunanjega očesnega kotička proti notranjemu. Vrat masiramo od ene ušesne mečice do druge prav tako od spodaj navzgor. Nekaj kreme nanesimo tudi na dekolte in zmasiramo s krožnimi gibi.

Celotna masaža obraza naj traja vsaj pet minut. Končajmo jo tako, da podbradek, okolico ust in lica rahlo trepljamo . Rahlo stepamo dokler ne začutimo da koža rahlo zažari. Glavno pravilo pri masaži obraza je, da mora biti rahla, nežna in skoraj božajoča.

Poleg obraza pozimi izdatno poskrbimo tudi za kožo na drugih delih telesa. Po vsakem prhanju jo »nahranimo« z bogatim dišečim naravnim  losjonom Pomaranče in grenivke http://www.mirta.si/izdelek/losjon-za-telo-pomaranca-grenivka ali izrazito suho kožo z maslom za telo v vonju Sivke http://www.mirta.si/izdelek/maslo-telo-sivka-100ml.  Vonj sladke pomaranče  ali sivke nas bosta nežno zazibala v okrepčilen in miren spanec. In tudi v zimskem času ne pozabimo na kremo proti celulitu.

Ob skrbi za kožo » od zunaj« poskrbimo za njeno nego tudi » od znotraj« . V vsakodnevni prehrani povečajmo količino sadja in zelenjave. Dan začnimo s kozarcem sveže stisnjenega sadja ali zelenjave, saj nam bosta  pozimi naše telo in koža zelo hvaležna za dodatne vitamine.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Zima, zima bela in vesela
Naslednja objava Darila … in praznični mesec december

Dodaj komentar