Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Zima naj bi bila bela in v svojem začetku, to je decembru tudi vesela. Kot majhna se spomnim, da je v decembru padel sneg in so bili zimski meseci res beli in zelo…zelo mrzli. In taka je narava in prav bi bilo, da je vsako leto tako.

Naše telo in tudi naša koža pozna naravni ritem. Krajši dnevi nas polenijo,  manj smo na zraku in manj smo v gibanju. Hrana na našem krožniku postane močnejša, v decembru pa običajno še obilnejša. Tudi naša koža zaradi izpostavljenosti zahteva posebno nego. Izpostavljena je mrazu zunaj in suhem zraku v ogrevani prostorih zato pozimi lojnice izločajo manj maščobe kot poleti.  Te spremembe zahtevajo spremenjeno nego predvsem kože na rokah in obrazu pa tudi telesu kakšna kapljica losjona ali krepkega masla za telo pride še kako prav.

Za roke so pozimi nepogrešljive kvalitetne kreme za roke, ki jih skozi ostale letne čase uporabljamo bistveno manj. Roke so resnično prave izdajalke naše starosti in urejenosti in še zlasti v zimskem času zahtevajo posebno skrb. Zima naše roke izsuši, pri čemer sta ji  v izdatno pomoč mraz in veter, zato je najbolje, da jih negujemo kot obraz. Privoščimo jim piling (kar tistega, ki ga uporabljamo za obraz) in masko (tudi obrazno), ki jih nanesemo na hrbtno stran roke. Pozimi si roke mažemo s kremo »non stop«. Kremo na roke vnesemo od konca prstov navzgor. Natančno si zmasiramo vsak prst posebej. Kadar jih »pozabimo« zaščititi z rokavicami postanejo rdeče in pekoče. Bogata hranljiva krema po vsakem umivanju in včasih tudi kar tako, »ker rabim« saj je občutek pekočih, rdečih madežev zelo neprijeten.  Koža na rokah je negovana, kadar je žametno mehka, napeta in rožnate barve in zato imamo radi kreme za roke naravne kozmetike MIRTA, ker jih naredijo ravno take.

Tudi koža na obrazu hoče več. Vsak tip kože se odzove na mraz drugače in prav gotovo ni tako odporne kože, ki bi se lahko nepripravljena upirala hudemu mrazu. Mraz vpliva na našo prekrvavitev , upočasni se periferna cirkulacija, posledica pa je premalo kisika v krvi, zaradi česar se pojavijo modro-rdeči madeži na nosu, ustih, rokah in ušesih. Skratka tam, kjer naše telo ni pokrito z garderobo. Mraz pa je tudi najpogostejši povzročitelj razširjenih žilic na obrazu. Najprej se pojavi rdečica in pri pogostih rdečicah, ki jih povzroča krčenje in oženje kapilar pride trenutek, ko se žilice ne skrčijo več in ostanejo trajen spomin na našo nepazljivost in »ne-nego kože«. Poleg mraza pa je velik krivec za izsušitev kože tudi veter. Koža izpostavljena vetru izgubi vlago in elastičnost. Ravno tako  tudi nagle temperaturne spremembe – ko gremo iz ogrevanih prostorov na mraz in obratno – naši koži zelo škodujejo. Krema za obraz, ki me med letom ne spominja, da se moram namazati mi to pozimi »pove« vsako jutro in prosi za dvojno porcijo in dodatno podlago. Še posebej so » uboge« suhe in občutljive kože, ki jih tanka povrhnjica ne zaščiti dovolj in rabijo pomočnika v kvalitetni kremi. Naravna kozmetika MIRTA  za nego obraza predstavlja dve zvezdiciKrema za obraz AVOKADO, ki kožo ščiti pred izsušitvijo vlage in kremo za obraz SMILJ, ki kožo izdatno namasti in zaščiti.  K “zimski opremi” dodaja še dve podlagi, ki jih lahko kombiniramo z obema kremama. Močnejšo verzijo v obliki  Lifting seruma SMILJ ali zanesljivo pomočnico tudi za občutljivo kožo Emulzijo avokado & sivka.

Obe »zvezdici« skupaj s pomočniki v obliki podlage se lepo razumeta z lično embalažo in kar čakata , da zasedeta svoje mesto pod božičnim drevescem …

Ah, kje je pa še to?

Tik pred vrati….na katera nam že trka veseli december, zato kar poglejte po naši spletni strani in poiščite  darila tudi za zaščito pred mrazom in dolgo belo in veselo zimo.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Nered v vaši kopalnici
Naslednja objava Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi

Dodaj komentar