Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Kakšna nega in kdaj so naša najlepša leta? Saj ne bi o letih, ampak to je nekaj, kar nam sledi in veseli smo lahko, da jih imamo in nosimo. In najlepša so takrat, ko jih »dobro nosimo«, zato poskrbimo, da so vedno najlepša. O tem sem premišljevala, ko mi je zadnjič gospod pri več kot devetdesetih omenil, da ga motijo gubice po licih, pa sem si mislila, jaz tudi to podpišem,  ko jih bom imela 90.

In kako do spoštljivih let in ohranjanja »mladostnega videza« vse do 100. V obdobju človeka poznamo otroštvo, mladost, zrela leta in bolj zrela leta, za katera ne maram izraza starost. In nekako temu primerno se spreminja tudi telo in naša koža. Seveda tukaj ni strogih pravil in ločnic, kdaj koža preide iz otroške v mladostniško ( ko se pojavijo prvi mozoljčki) ali iz mladostniške v zrelo in potem še bolj zrelo. Vsaka koža je unikat zase in vsaka se odziva na okolje in leta drugače…

…in kaj je priporočljivo, ko naša koža zaide v zrela leta, da bo ostala mladostna vse do bolj zrelih let? Spremembe, ki napovedujejo zrelo kožo se pri ženskah pojavijo lahko že po štiridesetem letu, ko nastopi obdobje menopavze, pri enih prej, pri drugih kasneje. Po petdesetem pa je ta  »pojav« že več ali manj vsem predstavnicam nežnega spola poznan.  Zato bo danes beseda o elementih sprememb, ki jih ženska mora poznati, da se urejena, mirna in negovana spopade z novim obdobjem življenja. Naj si ne dovoli, da bi ji kdaj šlo skozi možgane ali ušlo iz jezika: »Ah, saj so najlepša leta že za mano in ni več pomembno kakšna sem.« Argumenti novega časa o daljši življenjski dobi, o uspešnih ženskah po petdesetem ali celo o rojevanju v neverjetnih starostih so dejstva, ki so ženskam v tej dobi  lahko samo v dodatno spodbudo. Obdobje zrelih let zato ne pomeni boja s staranjem, ampak skrb za ohranjanje vitalnosti in življenjskega optimizma, ki se prebere na obrazu in telesu.

Zato to ni čas, ko bi izgubili voljo in popuščali v skrbi za samo sebe. Negujemo se vse življenje in zakaj se ne bi tudi sedaj. Koža v teh letih postane slabše prekrvavljena, bolj svetla, tanka in bolj občutljiva. Zato je priporočljiva odpoved alkoholu in nikotinu, ki slabo vplivata na kožo in preskrba telesa z zadostno količino popite vode. Uporabljajo se izdelki za nego kože, ki vsebujejo veliko hranljivih snovi in skrbijo za zadostno navlaženost kože. Koža oboje potrebuje še veliko bolj kot prej. Kreme in losjoni  naj poleg aktivnih snovi ( ki vežejo proste radikale- agresivne molekule, aktivirajo fibrolaste, ki vežejo vodo in pomagajo roževinasti plasti, da postane in ostaja mehkejša) vsebujejo še precej vitamina A (bogat z vitaminom A je avokado http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-obraz-avokado) in vitamina E (eno največjih vsebnosti vitamina E ima smilj http://www.mirta.si/izdelek/krema-za-obraz-smilj ). Hrana pa naj bo bogata z vitamini in na pomoč naj ji priskoči redno gibanje.

Tudi najbolj trmasta ženska , ki noče priznati, da se ji dogajajo nove stvari mora ugotoviti:

  • da njena koža spreminja barvo in videz
  • da se začenjajo resneje kazati gube
  • da koža na obrazu in telesu postaja bolj suha
  • da so lasje najprej bolj mastni, pozneje pa bolj suhi
  • da se vsak odvečni grižljaj maščuje kot odvečen kilogram
  • da so mišice posebej na notranji strani stegen in nadlahti vse bolj ohlapne

Vse hormonske spremembe vplivajo tudi na spremembo telesnega vonja. Valovi rdečice in intervali vročice spremljajo dnevni ritem in najmanj kar si v tej situaciji želimo je neprijeten vonj, ki bi za nami pustil zoprno sled.  Namesto tega pustimo raje dober ali prijeten vtis.  (http://www.mirta.si/izdelek/dezodorant-bergamotka-50ml)

Zunanja nega je tista, ki s kozmetičnimi sredstvi poskrbi za naš zadovoljen in samozavesten videz. Pa vem, da veste, da je pomembno tudi, da izhaja iz narave in je prijazna naši koži saj se skoznjo prenese do vseh delov telesa. Ob tem pa ne pozabite tudi na kozmetiko duše. To pomeni biti  lep tudi od znotraj, pomisliti na svoje vrline, plemenitost in odnose do soljudi. Naj vam bo vsak dan najlepši.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Optimizem za hladne jesenske dni
Naslednja objava Nered v vaši kopalnici

Dodaj komentar