Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Optimizem za jesenske dni, ko nas narava bogato obdari s svojimi darovi in se začenja pripravljati na zaslužen počitek. Ko drevje odvrže svoje pisane  liste in se narava obarva v tople barve in ko nekako nehote pomislimo tudi na minljivost in jesen življenja. Tudi ljudje vse življenje nabiramo življenjske modrosti in naj bi bili na jesen svojega življenja pametni, modri in umirjeni….  In  jeseni , ko so dnevi vse krajši, ko je sonca še posebej po nižinah bolj na recept, večkrat potrebujemo pozitivne misli in spodbude. Potrebujemo sonce, ki nam prinaša pozitivno energijo in če ga ni na nebu si ga narišemo v mislih in pričaramo z vonji poletja.

Sreča ni darilo naključja, prav tako kot nista to ne uspeh ne priznanje, ne pride sama ampak si jo naredimo.  Tudi nesrečo in razočaranje lahko povzročimo sami – z nenehnim pesimizmom  in strahom ter plahostjo pred prihodnostjo. Tajno orožje proti pesimizmu se imenuje optimizem.  Pravila v njegovi  igri za več užitka in veselja v življenju zahtevajo dejavnost , ne pa apatičnost, samozaupanje in ne plahost ter dobro voljo in ne črnogledost.  Optimizem povsod vidi svetle strani  in je prežeto z neskončnim upanjem v lepo prihodnost. Z optimizmom ohranjamo kakovost življenja, sprejemamo izzive, premagujemo ovire in  lažje rešujemo vsakdanje probleme.

In kako ne videti temnih strani…? To v današnjem svetu nasilja, laži , surovosti  ni ravno lahko. Toda zmožnost, videti le to, kar je dobro,  je v vsakem človeku.  Potrebno jo je kot vsako našo lastnost zbuditi, skrbno negovati in se je zavedati. In to vsak dan znova in vsak dan večkrat. Optimizem je sposobnost, da iz položaja ali neprijetnega dejstva izvlečemo najboljše. In možno se ga je naučiti. Imeti moramo pogum in zavedati se moramo kaj pričakujemo od življenja , kakšne cilje si zastavimo in imeti moramo trdno voljo, da smo vsakodnevnim izzivom kos.

Prvi pogoj za pridobitev volje za sprejemanje izzivov je samozavest– to je ko zaupamo vase in lastne sposobnosti. Občutek manjvrednosti zmanjšuje  moč in hromi dejavnost ter jemlje pogum.  Če negativne misli nadomestimo s pozitivnimi, živci in mišice od reagirajo in sprosti se moč. Pozitivno mišljenje prinaša dobro, saj kdor nenehno toži, zastruplja ne le svojo dušo ampak tudi svoje življenje in ne mnogokrat tudi ljudi v svoji okolici.

Človeku  vedre in optimistične narave je prijetnejše življenje s samim seboj in s svojo pozitivno energijo privlači tudi prijateljstvo in  ljubezen. Optimistični ljudje imajo več prijateljev saj so vsi radi v njihovi bližini, ki jo napajajo z energijo. Vendar tudi optimistično mišljenje ne pomeni samo sončnih dni  življenja, saj se vsakdanji ne da preprečiti kriz in težav, ki jih prinaša  življenje. Bistven je način, kako optimistični ljudje krizno situacijo rešijo v primerjavi s človekom , ki ne more skočiti preko lastne sence.  Optimist se zaveda, da je kriza koristen proces, ki človeka krepi, samo odvzeti ji je treba priokus katastrofe. S svojim odnosom sami odločamo,  kakšno mesto imajo krize v našem življenju – ali nas imajo one v krempljih ali mi njih.

Optimistični ljudje stopajo pogumno v nastale situacije in v njihovi želji  po neprestani rasti in razvoju  so tudi mnogo bolj iznajdljivi kot ljudje,  ki brezdelno čakajo tujo pomoč.

Zato začnimo s »treningom«za vedrejše življenje že danes:

  • Dobra volja naj nam preide v navado
  • Napišimo in naučimo se svoje motivacijske stavke, npr : »Danes mi gre dobro in nič me ne more premagati«
  • Živimo s slikami, ki nas osrečujejo, naslikajmo si dan, kot si ga želimo in  spominjajmo se dogodkov in norčij, ki smo jih doživeli
  • Izogibajmo se črnogledih ljudi, ki si ugajajo v svoji negativni vlogi
  • Vsak dan si krepimo samozavest in se spomnimo lastnih dosežkov

Imate radi morje, sonce in počitnice na obali ob vonju nežne narave…. Tudi ta nam daje optimizem, tako kot zavedanje, da si privoščimo tisto, kar imamo radi, da cenimo naravno in nas globok vdih vonja nežnih zdravilnih rastlin Sredozemlja popelje v tople poletne dni, poživi duha in nahrani naše čute … Priznajte, da se takoj počutite boljše.  Pa naredite si lepe in optimistične hladne jesenske dni z veliko …  »dozo« optimizma … tudi v družbi naravnih  kozmetičnih izdelkov iz narave otoka Lošinja. 

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje
Naslednja objava Nega in najlepša leta

Dodaj komentar