Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Kožo negujemo in  zanjo skrbimo . Privoščimo ji izdelke s pravimi sestavinami, ki imajo nanjo ugoden vpliv ter ji občasno privoščimo profesionalno nego kozmetičarke.

Pri vseh rečeh, pa naj bodo to avtomobili, računalniki, otroci… imamo na izbiro  dvoje: težave lahko preprečimo, še predenj do njih pride, ali pa jih poskušamo rešiti takrat , ko nastanejo.  In naša koža ni nič drugačna. Čeprav ima večina kožo, ki je utrpela že več razdejanj vredno škodo, ne pomeni, da teh težav ne moremo pozdraviti. Če pa imate še vedno mlado, napeto in zdravo kožo , pa lahko poskrbite, da bo takšna čim dlje tudi ostala. Težavno se je prebiti mimo raznovrstnih izdelkov, ki mamijo k pomlajevanju in zapravljanju. Vendar je toliko lažje, kadar vemo, kaj želimo in kaj nam je pomembno, da nanašamo na našo kožo. Najbolj pomembno je, da kožo ponoči nahranimo, podnevi pa zaščitimo pred UV svetlobo in toksini.

Vsak dan  uporabljamo tudi do 20 različnih kozmetičnih proizvodov in  predstavljajte si , kakšne so možnosti, da se vsi ti vneseni delci kopičijo v našem telesu. Zato je še kako pomembno, da vemo katere stvari so primerne za kožo, katere jo nahranijo s potrebnimi hranili ter katere jo ščitijo pred zunanjimi vplivi. Narava je poskrbela, da lahko v njej najdemo vse sestavine, ki jih potrebujemo za nego kože. Osnovne sestavine naravne kozmetike so olja in rastlinski vosek. Aktivne snovi, ki so bogate z vitamini in minerali, so naravnega izvora in predelane na okolju prijazne načine. Te snovi v zadostnih količinah in brez nepotrebne predelave in kemičnih dodatkov prodrejo v kožo, ki jih odlično sprejema.  Poznavanje sestavin , ki jih vsebujejo izdelki je še kako pomembno. Določena eterična olja imajo antioksidativne, antibakterijske, protiglivne lastnosti, ampak lahko ob preveliki koncentraciji povzročijo tudi draženje kože. Zato moramo lastno kožo poznati , saj se na okolico odziva različno , tako kot na različne snovi, ki jih nanjo nanesemo.

Spoznajte svoje vitamine

To, da jih morate zaužiti že veste. Toda vitamini so pomembni tudi kot sredstva za lokalni nanos. Naslednji trije so najljubši vitamini za zdravo kožo.

Vitamin A: je najdragocenejša hranilna snov , ki se nanese na našo kožo. Brez njih bo koža slabotna in suha. Z lokalnim nanosom vitamina A se poveča prožnost elastinskih vlaken, močne strukture kolagena  in naravna hialuronska kislina v koži.  Vitamin A je dobro zdravilo za akne. Popravi tudi škodo, ki jo je koži naredilo sonce. Vitamin A nanašajte na kožo zvečer, takrat opravi na koži največ dobrega.  Bogat z vitaminom A je avokado.

Vitamin C: je eden najpomembnejših antioksidantov. Vendar vitamin C razpade, ko ga izpostavimo UV svetlobi in zato ga uporabljamo zvečer, ker spodbudi kolagen in pomaga pri obnovi kože. Vitamin ščiti kožo pred gubanjem in pomaga pri starostnih madežih. Če ga uporabljamo skupaj z vitaminom A bo njegov učinek še boljši. Najdemo ga v citrusih

Vitamin E: je najpomembnejši antioksidant naše kože. Vitamin E pozitivno deluje na našo kožo. Vitamin E upočasni gubanje kože in ravno tako kot za ostala dva velja, da ga na kožo nanašajte zvečer. Veliko vsebnost vitamina E imamo v  smilju.

…in kaj še lahko naredimo za svojo kožo…..

Privoščimo ji masažo. Masaža koristi , sprosti, zmanjša napetost mišic. Dodamo pa ji lahko še nekaj – aromaterapijo. Aromaterapija so vonjave in še več, telo z eteričnimi olji bogatih vonjev absorbira olja, ki močno vplivajo na zdravje. Masaža s prijetnimi vonji nudi še več koristi kot običajna. Zmasirajte svojo kožo zvečer z vonjem pomaranče in grenivke, rožmarinom ali sivko in zaspali boste kot dojenček.

Naspite se in redno vadite s čimer spodbujate rastni hormon, ki omogoča večje proizvajanje kolagena in elastina zaradi česar bo vaša  koža napeta.

Naoljite se, uporabljajte losjone ki vsebujejo olivno olje, saj le to dokazano zmanjšuje škodo, ki jo koži povzročijo UV žarki.

Pazite s čim se umivate, večina navadnih milj je bazična in to izniči kislost kože in koža na koncu ostane brez zaščitne prevleke, ki zadržuje vlago. Uporabljajte naravna mila, ki vsebujejo olivno olje in naravna eterična olja, ter se izogibajte mil z barvili in sintetičnimi dišavami.

Pogosto luščite.  Kaj je boljše za vaša tla? Da jih enkrat na teden čistite, ali da počakate, da se nakopiči umazanija in se lotite čiščenja enkrat letno. Tako je tudi z vašim obrazom in telesom. Očistite ga enkrat tedensko z nežnim naravnim pilingom brez ostrih robov, da ne poškodujete spodnje zdrave plasti kože. Z luščenjem odstranimo odmrle celice in spodbudimo rast novih

Naj vam obraz »pocrklja« strokovnjak, s kozmetičnim tretmajem, ki vam očisti pore in zmasira obraz.

Poiščite prav take izdelke na naši spletni strani in koža vam bo hvaležna.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Ko se koža stara ji privoščimo naravo
Naslednja objava Katere naravne sestavine privoščite vaši koži

Dodaj komentar