Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Hladna bistra Soča in čudovita narava ob njej ter nadaljevanje poti čez Goriška Brda po Krasu. Kolesarski izziv, ki ni od muh in pošteno je tekel znoj tudi  izpod čelade. Smo se pa ob tem naužili naravnih lepot,  nadihali svežega zraka in poskusili kulinariko Goriških Brd in Krasa

Gor in dol…

Tokratni izlet je bil sploh nekaj posebnega, saj smo kombinirali prevoz z vlakom in kolesi. Kot vedno tudi tokrat nismo pozabili na malico in veliko pijače ter se osvežili z naravnimi dezodoranti MIRTA , da naredimo ponovni test. Dišeči naravni dezodoranti so del naše obvezne opreme in do sedaj so še vedno uspešno prestali preizkušnjo. Tudi tokrat smo se zanesli nanje. S prvim jutranjim vlakom smo se odpravili na Gorenjsko in preko Jesenic in Bohinja do Kanala na Soči. Ker je sonce že prijetno »žgalo« smo se najprej zaščitili z  maslom za sončenje MIRTA potem pa  na pot. Prijetna stranska cesta, ki vodi po obronku hribovitega dela  ob Soči stran od glavne ceste vse do Plav…. Tam pa se cesta postavi pokonci in v dobre štiri kilometre dolgem klancu do Kojskega smo »pošteno zašvicali«. Pa se je splačalo. Na vrhu nas je pričakal čudovit razgled na Goriška Brda, vinogradno bogato področje ob italijanski meji . Pot po Brdih nas je vodila pod Sabotinom. Mogočen hrib…. ja, vem saj so trpele moje noge…, kjer so   bile najhujše bitke v prvi svetovni vojni.  Sabotin je  prevrtan s številnimi vojaškimi rovi, pod njim se pne čez reko Sočo železniški most z največjim kamnitim lokom na svetu, ki je bil zgrajen še pod Avstro-Ogrsko leta 1906 in ob Soči vodi pod njim za mnoge najlepša kolesarska pot v Sloveniji.  Vendar mi smo bili na drugi strani Sabotina, s pogledom na Brda in sosednjo Italijo. Pred nami pa »težko pričakovani« spust v dolino do naselja Podsabotin  in proti Gorici.  Tisti italijanski, kjer v vsaki ulici diši po kapučinu. Torej zato smo prišli …. in po vseh teh hribčkih smo si ga tudi zaslužili. Iz stare Gorice nazaj domov – v Novo Gorico in vseskozi ob meji do  Mirne in spet v hrib na Kras. Kamnite hišice,  razgibana področja, domače kmetije in predvsem dobra hrana in pristno vino….. tega je v teh  krajih res veliko. Najprej skozi Komen, pa na Štanjel in naprej proti Dutovljam in nazadnje skozi Sežano do Divače, kjer smo ravno za las ujeli vlak nazaj proti  Ljubljani.

Tako smo spet preživeli čudovit in naporen kolesarski  dan  ( okroglih 100 kilometrov) ob hladni Soči, pod visokim Sabotinom in ob (ter tudi v…)   kraških vinogradih in pršutarnah. Ponovno smo potrdili, da nas naravni dezodoranti ne pustijo na cedilu v nobeni situaciji. Preizkusite jih tudi vi, naj vam delajo družbo  pri vseh vaših aktivnostih in izkoristite še podaljšano akcijo -10% za nakup preko spleta .

 

Imejte se lepo, kjerkoli boste in ne pozabite na vaše fotke iz doživetij skupaj z naravno kozmetiko MIRTA.

 

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera
Naslednja objava Jutranji tek pod borovci

Dodaj komentar