Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Kam na izlet?  Gremo v  naravo, kjer je senca in veliko rastja in hladno jezero. Če ne na morje po vonj borovcev pa na Lovrenška jezera, kjer se razprostira rastje nizkega bora.  Gremo na Roglo, kjer je odlično izhodišče za načrtovan izlet.

Sprehod  po senčnem gozdu

Kot vedno tudi tokrat nismo pozabili na malico in veliko pijače ter se osvežili z naravnimi dezodoranti MIRTA , da naredimo ponovni test. Dišeči naravni dezodoranti so del naše obvezne opreme in do sedaj so še vedno uspešno prestali preizkušnjo. Tudi tokrat smo se zanesli nanje. Z avtomobilom smo se pripeljali na Roglo, kjer je v teh poletnih dneh zelo živahno. Ker je sonce že prijetno »žgalo« smo se najprej zaščitili z  maslom za sončenje MIRTA potem pa  na pot. Lovrenška jezera so barje, ki se nahaja na vrhu Pohorja, med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Pot se začne na smučišču Rogla, med zbiralnikom za vodo in nogometnim igriščem pod sedežnico in vodi preko velikega travnika. Kmalu je že mogoče videti prvo oznako za jezera. Pot do jezer je dobro označena in nezahtevna, primerna tudi za otroke, zato so jezera priljubljena družinska izletniška točka. Počasna hoja do vrha traja dobro uro in pol, na poti  pa so zelo zanimivi predeli; skalnate poti, prehodi čez lesene mostičke nad barjem, bujna barjanska vegetacija, mravljišča in izjemni razgledi. Na vrhu nas pričaka visok lesen stolp od koder je čudovit razgled na manjša jezerca, ki se zrcalijo med ruševjem. Po lesenih brveh nas pot vodi skozi osrčje barja, med jezeri. Hoja izven lesenih brvi, po močvirju, je prepovedana. Tla so poraščena z mahom in šoto, večji del področja pa poraščajo plazeče borovje. Med njimi so razmetana jezerca, značilna za ta predel Pohorja in so zares vredna ogleda. Lovrenška jezera so primerek visokega barja z jezeri in se razprostirajo se na površini 22 ha.

Počitek ob jezeru z lokvanji

Na višini nekaj čez 1500 m je temperatura v okolici jezer  običajno nekoliko nižja kot v dolini, zato je s sabo priporočljivo imeti vetrovko ali pulover, lahko pa je na tem  področju tudi zelo vetrovno. Ob Lovrenških jezerih so prijetna počivališča, kjer smo posedeli, spraznili vsebino nahrbtnika in se nadihali svežega pohorskega zraka. Od jezer se je mogoče vrniti po poti proti Ribniški koči ali pa po zahtevnejši mimo Jezerc in Mašinžage. Mi smo se odločili za slednjo, ki je bolj strma in skalnata, ampak v dolini pri žagi te pričaka okrepčevalnica z odlično hrano in sedežnica, v kolikor ne bi zmogli do cilja. Pa smo zmogli. Približno 14 kilometrov dolga pohodniška pot, čudovita narava in svež zrak, ki je  ravno prav za premostitev vročine, ki nas obdaja v »dolini«.

 

Tako smo spet preživeli čudovit pohodniški dan ob jezercih Pohorja in ponovno potrdili, da nas naravni dezodoranti ne pustijo na cedilu v nobeni situaciji. Preizkusite jih tudi vi in izkoristite podaljšano akcijo -10%  še dokler traja vroče poletje.

 

Lepo se imejte kjerkoli ste in ne pozabite na vaše fotke iz doživetij skupaj z naravno kozmetiko MIRTA.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi
Naslednja objava Čudovita narava ob Soči

Dodaj komentar