Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

V tem tednu je poletje pokazalo svoj pravi obraz in nas ogrelo s pravimi poletnimi temperaturami.  Sama sem bolj “zmrznjen”  tip,  a sem v teh dneh tudi odložila volnene nogavice v omaro in noge postavila na sončno ogrevanje. Za naš tokratni  izlet smo  spet izbrali kolo, z vmesnimi postanki in osvežitvijo v gorskih jezerih. Odpravili smo se na kolesarsko pot po gornjesavski dolini od Mojstrane do Belopeških jezer v Italiji.

Kolesarjenje po senci

Kot vedno tudi tokrat nismo pozabili na malico in veliko pijače ter se osvežili z naravnimi dezodoranti MIRTA , da naredimo ponovni test. Dišeči naravni dezodoranti so del naše obvezne opreme in do sedaj so še vedno uspešno prestali preizkušnjo. Tudi tokrat smo se zanesli nanje. Z avtomobilom smo se pripeljali do Mojstrane, kjer so za kolesarje urejena parkirišča in ker smo bili dovolj zgodnji so si našli tudi mesto v senci. Najprej zaščita proti premočnemu soncu  z maslom za sončenje MIRTA, potem pa zajahaj kolo in vrti pedala. Kolesarska pot se sicer začne že na Jesenicah, vendar smo jo zaradi našega 13. letnega kolesarja malo skrajšali. Vso pot do Kranjske gore je rahlo navzgor, tako da kolo ne gre samo, ampak je potrebno kar potiskati pedala. Je pa vseskozi ločena od glavne ceste in kar prometna. Na njej je polno kolesarjev v obe smeri, rolarjev, tekačev in sprehajalcev. Vodi najprej skozi vas Mojstrano, potem preko mostu čez reko Savo in potem vso pot ob hladni Savi po stari železniški progi večinoma po gozdu do Gozd Martuljka. Od tam ob smučišču mimo travnikov in kmalu smo v Kranjski Gori. Tam je v tem letnem času polno turistov in pravo prijetno domače vzdušje. Pod kranjskogorskim smučiščem se kolesarska pot nadaljuje mimo Zelencev do Rateč in naprej čez nekdanjo slovensko – italijansko mejo. Nekaj kilometrov mimo kamna, ki nakazuje, kje sta se včasih ločevali omenjeni državi je smerokaz proti Belopeškim jezerom.  Pri mostu, kjer se pot pridruži glavni cesti se malo oddahnemo, naredimo požirek ali dva in potem v hrib. Vendar vzpon poteka vse skozi ob hladnem gorskem potoku, ki prši po cesti in lajša napor v hrib, ki pa ni dolg več kot kilometer. In smo na vrhu.

 Počitek v neokrnjeni naravi

Ob prvem jezeru, kjer sta dve postojanki je veliko travnih površin, kjer si Italijani naredijo pravi nedeljski piknik… z mizico, stolčki in pravo pojedino za vse popoldne. Mi smo pogrnili odejo, sezuli čevlje in se zleknili v travo. Jezero je hladno in je kopanje v njem prepovedano. Malo smo vanj pomočili noge in to je bilo za osvežitev čisto dovolj. Jezero oddaja hlad in prežene vročino in je poležavanje ob njem prav prijetno. Polno bujnega rastlinja, hladna modro zelena barva jezera in svež zrak  ravno prav za premostitev vročine, ki nas obdaja v »dolini«.

 Navzdol gre pa kar samo

V zgodnjem popoldnevu smo se spustili nazaj v dolino po isti poti. V Kranjski Gori smo se ustavili še ob jezeru Jasna, kjer pa so se v vodi  hladili “malo manj zmrznjeni”  obiskovalci, najpogumnejši pa se vanj podajo s skokom z visokega stolpa. Prava izletniška točka pod visokimi gorami. Od tod pa samo še navzdol proti cilju. Tokrat gre kolo večinoma kar samo in prijeten veter nas prijazno hladi.

Tako smo preživeli čudovit kolesarski dan, ki smo ga popestrili s poležavanjem ob dveh gorskih jezerih in ponovno potrdili, da nas naravni dezodoranti ne pustijo na cedilu v nobeni situaciji. Preizkusite jih tudi vi. Mi in naši kupci smo z njimi zadovoljni. Pa ker bo vročina še trajala, gremo v korak z njo in smo podaljšali akcijo -10%  še vsaj do 15.8.

Lepo se imejte kjerkoli ste in ne pozabite na vaše fotke iz doživetij skupaj z naravno kozmetiko MIRTA.

 

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Poletna osvežitev na reki Kolpi
Naslednja objava V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera

Dodaj komentar