Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Privoščimo si poletno osvežitev. Sonce, dolgi dnevi in vročina, ki nas med tednom izčrpa  so pravi razlogi , da si za vikend zaželimo vodo; za plavanje in veslanje ali kak drugi vodni šport.

Za tokratni izlet smo se odpravili na jug. Ob visokih temperaturah se še kako prileže hlad naravnega krajinskega parka doline reke Kolpe. Na obrobje dežele belih brez, belokranjskih steljnikov in zelenega Jurija ne vstopamo kar tako, mimogrede, temveč z željo, da se naužijemo belokranjske domačnosti in njenih lepot in ohladimo v in ob mirni reki Kolpi. Predenj smo se odpravili od doma smo si pripravili hrano in pijačo za vmesni počitek ter se osvežili z naravnimi dezodoranti MIRTA, da naredimo naslednji poizkus.

Naša izhodiščna točka je bila  gostišče Madronič  v Prelesjah ob Kolpi. Po malo adrenalina in na avanturo, ki lahko zmoči tudi do gole kože. Gremo na rafting, za osvežitev in zabavo.  Na spust po živahnih, vendar nežnih brzicah reke Kolpe v posebno izdelanih gumijastih čolnih, primernih tako za začetnike kot tudi za že bolj izkušene. Pri gospodarju Petru smo dobili vso potrebno opremo: veslo, čelado, rešilni jopič in sod za shranjevanje osebnih predmetov. S kombijem nas je odpeljal slabih 10 kilometrov ob Kolpi.

In avantura se je začela. Za zaščito najprej nanos masla za sončenje MIRTA, da nas sonce ne poboža premočno. Za  ogrevanje  pa nekaj brzic in gore smeha, ko nas je prijetno škropilo in prevračalo. Sicer pa je reka mirna in komaj bi veslanju po njej lahko rekli rafting.  Ko te veslanje po reki utrudi se v vodi  ohladiš in zaplavaš ali pa se »parkiraš«  na breg in poležavaš na plaži. Na vsej poti do cilja opazuješ čudovito mirno okolico, zeleno modro vodo in bujno naravo ob njej. Do cilja pri Madroniču se še dvakrat srečaš z adrenalinskimi brzicami, ki poskrbijo za smeh, osvežitev in novo dozo adrenalina. Tiste pri starem mlinu so še posebej zanimive, saj zahtevajo posebno taktiko »kje skozi«. Ko nam je uspelo smo se za njimi ustavili na malico, ki smo jo shranili v velik sod in si privoščili počitek v senci dreves. Potem pa naprej in v popoldanskih urah smo prispeli na cilj na izhodiščno točko.  Tam prijetno diši, saj so mojstri prijazne postrežbe in dobre hrane. Pri njih lahko tudi prespite na senu in si pričarate še poseben občutek domačnosti.

Skratka…. za zaključek imeli smo se lepo in nikomur ni bilo vroče, naravni dezodoranti MIRTA so prestali tudi tokratno preizkušnjo, tako pri tistih, ki so se vmes osvežili v vodi, kot tudi pri tistih, ki so mirno Kolpo raje opazovali iz čolna in si zmočili samo podplate.

Pridružite se nam tudi vi , poskusite naravne  dezodorante na vaših doživetjih in nam pošljite vašo “fotko” z  MIRTO, za nagrado…saj veste?

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu
Naslednja objava V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi

Dodaj komentar