Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Poletje, sonce in dolgi dnevi so kot nalašč za prijetne vikend izlete po bližnji ali daljni okolici. Naužijmo se poletja na kolesu ,v gorah ali pa ob rekah in jezerih. Povsod je lepo … torej en vikend na kolo, pa naslednji v hribe in še naslednji v vodo, da se ohladimo in malo spočijemo ob poležavanju na plaži in naberemo moči za nov delovni teden.

Za tokratni izlet smo se odpravili v gore – na Češko kočo.  Doma smo si pripravili nahrbtnike z malico in pijačo ter se osvežili z naravnimi dezodoranti MIRTA , da naredimo naslednji poizkus. Z avtomobilom smo se pripeljali do kraja Jezersko, ki je v avstroogrski  monarhiji pripadal Koroški , danes pa je prijeten del Gorenjske.  Tam smo zavili proti Planšarskemu jezeru in se po makadamski cesti zapeljali v dolino Ravenske Kočne, kjer sta spodnji postaji tovornih žičnic za Češko Kočo in za na Ledine. Na parkirišču je informacijska tabla z oznako mogočnih vršacev, do katerih se lahko pride od tod. Pogled na različne možnosti vzpona na visoke gore, ustvari obljubo, da bomo hribe večkrat izbral za nedeljski izlet. Ker je vroč in sončen dan, se pred »pravim štartom« najprej zaščitimo z naravnim maslom za sončenje MIRTA in zaužijemo dovolj vode. Potem pa nahrbtnik na rame, palice v roke  in na pot. Pot je vseskozi lepo označena z markacijami in se začne z dokaj strmim vzponom po skalnatem terenu. Ko se strmina položi, se priključimo stezi iz Makekove Kočne. Sledimo ji navzgor prek vedno bolj odprtih pobočij do že od daleč vidne koče. Levo in desno nas vse skozi spremljajo skalnati vrhovi. V zgornjem delu poti, dober kilometer pod vrhom, se na poti pridružijo tudi klini in oprijemna vrv. Prehod je dobro varovan in tudi zame, ki se bojim plezanja čisto varen. Ob koncu sledi  manjši vzpon  skozi nizko rastje in smo bili na vrhu. Po dobrih treh kilometrin smo prispeli na cilj Češka koča na Spodnjih Ravneh na 1543 m nadmorske višine. Čudovit razgled in lesene klopce, kjer smo si odpočili, pomalicali in se okrepčali po prav »luštni« avanturi v gore. In da poudarim – tudi v tem primeru je naravni dezodorant MIRTA  test uspešno prestal, na vseh udeležencih izleta.

Vrnili smo se po isti poti in uživali v neskončnosti gora, ki so nas obdajale.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo«
Naslednja objava Poletna osvežitev na reki Kolpi

Dodaj komentar