Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

In lahko se nam zgodi… tudi, če o sončenju veliko vemo in se »pametno« izpostavljamo sončnim žarkom. Sprehod po mestu, kavica v senci , tek po prostranih poljih ali kolesarjenje naokoli po običajnih poteh. Pa rahel vetrič ob katerem niti ne čutimo moči sonca. Zvečer pa so na naši koži rdečina, pekoč občutek in strah, kaj nam tako stanje prinaša.

Ko pa pridejo počitnice, pa si privoščimo počitek pod borovčkom, pa ogrevanje na soncu, ko pridemo izpod mrzlega tuša in še več poležavanja in predajanja sončnim žarkom ali pa obisk gora in ležalnik ob koči in opekline so hitro na naši koži. V zadnjem času taka izpostavljenost soncu prinaša tudi sončno alergijo, ki spominja na koprivnico  in  je zelo razširjena.

Vsekakor je prvi ukrep v takih primerih umik s sonca in skrbna  večerna nega kože.

  • opečeno kožo umirjajte s hladnimi obkladki, hladno kopeljo ali prho in jo namažite z aloevero ali kalaminskim losjonom
  • redno mažite kožo z vlažilnim sredstvom ali pršite s cvetno vodico s čimer ublažite izsušenost in lupljenje
  • ob blagih sončnih opeklinah si lahko pomagate tudi z izdelki iz kuhinje. Opečeno kožo posujte s koruzno moko ali namažite z mrzlim jogurtom , vendar pazite da se ne zasuši
  • ne lupite opečene kože in ne prebadajte mehurjev
  • opečeno kožo zavarujte pred nadaljnjim izpostavljanjem soncu
  • primeru hudih opeklin obiščite zdravnika – kadar imate močno rdečo, mehurjasto kožo, vročino, mrzlico, omotico, glavobol ali bruhate in kadar je močno opečen majhen otrok .

Bolj v razmislek in v pazljivost,  da se nam NE zgodi. Spočitost, okrepljenost, novo veselje do dela in nov polet po končanih počitnicah se ne razbere iz barve kože.  Sploh imejte to v mislih, da ne boste svoje zagorelosti plačali z opeklinami, vročino, gubami in izsušeno kožo. Pri izpostavljanju soncu bodite previdni in strpni, ker boste ravno tako dosegli svoj cilj , samo posledic ne bo.

Pa ne pozabite na večerno nego. Ta je enako pomembna kot zaščita pred soncem, če ne želimo, da se nam koža izsuši in dehidrira. Vsak večer po prhanju si nežno vtrimo v kožo telesa mleko, losjon ali maslo za po sončenju….kar nam bolj odgovarja in kateri vonj nam bolj »paše« . Jaz sem poleti za svežo aloe vero z limono ali nežno dišečo pomarančo z grenivko. Nahrani, osveži in ohladi kožo in da poletnemu večeru še lepši vonj.

Naj vam bo poletje v veselje in naj vam bo pri tem naravna kozmetika MIRTA v pomoč.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Za lepo in zdravo zagorelo polt
Naslednja objava Povezani z naravo

Dodaj komentar