Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Če sonce ne bi grelo in osvetljevalo zemlje, na njej ne bi bilo življenja. Sonce, ta veličastna krogla na nebu, ki daje življenje, je bila v  časih stare civilizacije čaščena kot božanstvo. Tudi današnje stoletje pozna častilce sonca. To so milijoni in milijoni ljudi, ki se vsako leto odpravijo na pot, da bi bili soncu bližje, kot so mu doma. Da bi tam, ob morju, ob rekah in jezerih in tudi v hribih našli dovolj časa za druženje z njim. Največkrat je cilj takega druženja počitek in zagorela polt, ki naj bi taka ostala še čim dlje po končanih počitnicah.

Druženja s soncem je prijetno, vendar  se ga je treba tudi naučiti, če hočemo, da bomo ob prijateljevanju z njim zares dobili tisto , kar si želimo, kar je zdravo in kar nam bo koristilo tudi jeseni, pozimi in vse do naslednjega poletja. Sonce v majhnih, razumnih količinah je zdravilo, saj spodbuja nastajanje vitamina D, snovi, ki je nujno potrebna za oblikovanje in ohranjanje zdravih kosti. V velikih prekomernih količinah pa je lahko poguba, saj nespametno prijateljevanje s soncem povzroča izgubo prožnosti kože in povzroča nastanek gub in njeno staranje.  Zato se sončimo v dopoldanskih in poznih popoldanskih urah, čez opoldne pa počivajmo v senci. Preveč sonca škodi, premalo pa tudi.

Torej si privoščimo sonca ravno prav. Koliko pa je to, pa je odvisno tudi od naše kože. Vsaka koža ima samozaščitni čas , ko je lahko brez krem in zaščite izpostavljena soncu, ko pa ta čas poteče, pa koža najprej pordi, potem pa se pojavijo opekline.  Samozaščitni čas naše kože,  je odvisen od pigmenta, ki ga ima naša koža.  Najmanj ga je pri plavolasih  in rdečelasih ljudeh, ker je njihova polt svetla in občutljiva in pri njih se lahko že po petih minutah izpostavljenosti soncu pojavijo opekline.  Manj občutljivi so rjavolasi ljudje, katerih koža je že po naravi rahlo obarvana  in za sonce manj občutljiva in so zato lahko nezaščiteno na soncu med 10 in 20 minut. Najmanj občutljivi pa so temnolasi ljudje, kjer koža porjavi hitro in močno in se le redko pojavijo opekline, brez zaščite pa se lahko izpostavijo soncu med 20 in 30 minut.

In kako se pripravimo na lepo, zdravo, zagorelo polt?

Predenj gremo na sonce si nekaj tednov pred tem privoščimo peščico sončka na domačem balkonu, vrtu ali mestnem kopališču. Pomladi začnimo s pilingi  telesa. Z njimi  odstranimo odmrle celice, predvsem pa naredimo kožo bolj prožno. Naj bo v pilingu  OLIVNO OLJE, ki ga  koža dobro sprejema, saj ji daje mehkobo in voljnost. Ko  smo na soncu obvezno uporabimo zaščitno sredstvo, tako, ki vsebuje OREHOV MACERAT, ki daje naši koži lepo, zdravo, zlato porjavelost, KORENJČEK, ki poskrbi za zaščitni faktor in OLJE ČILENSKEGA LEŠNIKA, ki  je vir omega 7 maščobnih kislin, vitamina E in b-karotena in pospešuje prekrvavljenost kože ter ima izredne  vlažilne kvalitete za kožo. Ob koncu pa ne pozabimo na nego tudi po sončenju, da nam se kože ne izsuši in ne dehidrira. Z nežnim, osvežilnim in hladilnim losjonom kožo umirimo, osvežimo in obnavljamo. Naj bo z gelom ALOE VERE, ki  kožo mehča, vlaži, pomirja in deluje proti staranju kože, ETERIČNIM OLJEM LIMONE, ki ji  daje osvežujoč vonj in hladi ter MACERATOM KORENJČKA, ki blaži  poškodbe kože, zaradi škodljivih učinkov sončenja in ji vrača sijaj.

Za prijateljevanje si moramo vzeti  čas.  Kožo počasi spoznavajmo s soncem in prijateljstvo bo trajalo večno.  Ob tem pa ne pozabite, da izdelke za pred, sončenje in po sončenju dobite na naši spletni strani in naj najdejo mesto v vaši popotnici za večno prijateljstvo s soncem.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Kozmetika za poletje
Naslednja objava Za lepo in zdravo zagorelo polt

Dodaj komentar