Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Res, že v tistih časih? Predvsem smo lahko prepričani, da je bila v celoti naravna, tako kot je naravna kozmetika MIRTA iz otoka Lošinja. Tokrat vam jo predstavljamo v svečani obleki, tako kot se za posebno objavo spodobi. Našli jo boste v  junijski številki revije Playboy v moški različici. Imenuje se APOXYÒMENOS in  je iz najkvalitetnejših sestavin in v svečanih črnih oblačilih.  Ampak taka je kolekcija APOXYÒMENOS vsak dan.

Da naravna kozmetika ni le ženska domena dokazujejo dišeči kozmetični proizvodi Mirta, ki jih je morski vetrič  iz čudovitega kvarnerskega otoka Lošinja tokrat kot novo ekskluzivno linijo prinesel tudi na slovenska tla. Navdahnjeni s sporočilom antike vsebujejo  dragocena rastlinska olja, prvenstveno olivno olje, mlete oljčne koščice, vonjave mošusa, mirte, jantarja, cvet pomarančevca in irisa. Ekskluzivna linija naravne kozmetike za moške APOXYÒMENOS  je dobila ime po mladem antičnem atletu. APOKSIOMEN je mlad športnik  v trenutku, ko čisti iz svojega telesa  olje, prah in znoj po tekmovanju. Živel je  med  2.–1. st. pr.n.št., danes pa je v obliki antičnega bronastega kipa , visok 192 cm kot edini do sedaj najdeni veliki bron na vzhodni obali Jadranskega morja shranjen v muzeju z njegovim imenom na otoku Lošinju.

Po svoji sestavi in oblikovanju embalaže linija naravne kozmetike MIRTA imenovana APOXYÒMENOS spominja na obdobje antike, ki je pomembno zaznamovalo prihodnost kozmetike. V tistem času namreč že zasledimo prve kozmetične proizvode za prikrivanje pomanjkljivosti in poudarjanje lepote. Po  zgodovinskih dokazih se je prav takrat tudi razvila pripravljena kozmetika, ki je obsegala čiščenje in masažo telesa z raznimi dišečimi kopelmi in dragocenimi eteričnimi olji in maslom. Vonji, ki so jih cenili v tem obdobju so bili mošus, jantar, timijan in razna kadila, ki so jih razen za telesno nego uporabljali tudi za odišavljanje domov ter balzamiranje in čaščenje žrtev.  V antični Grčiji se je kozmetika pogosto povezovala z medicino in kozmetična sredstva so se kupovala pri farmakopih (lekarnarjih).  Stari Atenčani so imeli tudi posebno slovesnost – Praznovanje lepote – Kallyntyria, ki so jo prirejali v maju. Takrat  so se posebno uredili in ob tej priložnosti so polepšali tudi kip svoje zaščitnice, boginje Atene. V starem Rimu je kozmetika doživela velik razcvet zaradi prihoda grških zdravilcev in enciklopedistov. Stari Rimljani so oboževali vonj irisa,  Rimljanke pa so kožo čistile z uporabo masla, olja in pudra, a v tem času so ravno tako že izdelovali mila iz maščobe in apna ter iz kozjega mleka in bukovega pepela. Stari Rim  je slovel po izdelavi kozmetičnih in zdravilnih pripravkov tudi v obliki izdelkov za čiščenje – luščenje kože (pilingi) šmink za ustnice, barv za lase, krem, olj, masti, kopeli in dišav.

Zakaj pa se ne bi tudi mi kdaj vrnili v čas pred našim štetjem , vsaj z mislimi in kakšnim izdelkom iz ekskluzivne linije iz antičnih časov. Najdete jo na pod APOXYOMENOS na naši spletni strani. Kar pogumno nazaj v čas pred našim štetjem…..

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Diamanti na vaši koži
Naslednja objava Kozmetika za poletje

Dodaj komentar