Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Zadnjič sem priznala, da nisem prav dosledna obiskovalka nege v kozmetičnem salonu. Obisk kozmetičnega salona je sprostitev in počitek in v podrobnosti kaj z menoj počnejo se kaj dosti  nisem spuščala, saj je  prijetno in  pomirjujoče.  Potem pa se je moja zgodba odpravila na pot, ko me je delo kozmetičarke začelo zanimati.  Kaj počne, kaj uporablja in predvsem kako?  Kdo ji je pri tem v pomoč in kaj mehanska pomoč raznih aparatur v kozmetičnem salonu pomeni.   V literaturi sem zasledila izraz diamantni piling in laično sem si predstavljala  moj obraz , kot  izbrušen diamant…. Pa ni  tako . V ženskih pogovorih sem ugotovila, da je to tema, ki jo pripadnice ženskega spola, kar dobro poznajo in je trenutno pri negi obraza  IN.

No pa poglejmo….

Diamantni piling se imenuje postopek, kjer se postopoma in kontrolirano  lušči povrhnjica z lasersko obdelanimi diamantnimi konicami in vakuumom. Med izvajanjem posega se odstranjuje odmrle kožne celice, hkrati pa se pospeši mikrocirkulacija in s tem obnavljanje kože.  To pomeni, da se  po postopku tvorijo nove celice v povrhnjici, stimulira se kolagen in elastin in izboljša se struktura kože. Če se postopek izvaja nad  gubami ali brazgotinami lahko dosežemo učinkovito izboljšanje njihovega izgleda. Povrhnjica postane po postopku gladka in zelo dovzetna za sprejem aktivnih substanc, ki pa jih koži dodamo v naslednjem postopku nege in masaže s kvalitetnim lifting serumom in hranljivo naravno kremo.

Ali je ta postopek primeren tudi zame?

Primeren je za vsem  tipom kože, ki želijo svež, bleščeč  ton,  primeren je  pri vseh aknah, kjer je navzoče prekomerno poroževanje kože ( razen  pri vnetih aknah) in primeren je pri kožah, kjer so prisotne drobne brazgotine  in tudi strije.  Saj je diamantni piling eden najučinkovitejših programov v boju proti staranju kože, ker  omogoča poseganje prav na posamezne gube in obnavlja tonus kože.

A pa je zame tudi dober?

Dober, saj je nekirurški, varen , učinkovit, hiter tretma,  skoraj brez stranskih učinkov,  ki za svoje rezultate ne potrebuje anestetikov. Učinkovit  je v odstranjevanju gubic okoli oči, starostnih peg in aknastih brazgotin,  je v pomoč pri izboljšanju kože, ki je »zdelana« od sonca in staranja. Koži da splošen svež in zdrav sijaj in po tretmaju se lahko takoj vrnete k svojim dnevnim aktivnostim.

In koliko časa traja?

No ja, to je pa malo odvisno tudi od starosti stranke, tipa kože, problema in področja, ki ga želimo »popraviti«. Priporoča se 6 -8 tretmajev , z razmikom 7-10 dni. Za osvežitev kože na obrazu zadošča   3-5 posegov. Za vzdrževanje » kondicije«  kože na obrazu  se predlaga poseg ponoviti 3 krat letno. Pri zdravljenju aken, pa naj bi bilo posegov nekaj več , 9- 10.

Jaz nisem vedela, ve pa naša izkušena kozmetičarka Renata, lastnica kozmetičnega salona v Kranju , ki nam na današnji dan PODARJA ob negi z naravno kozmetiko  MIRTA  brezplačni tretma  diamantnega pilinga. In to vse do konca meseca maja.  

Gremo  na diamante…..

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava ABC nega narave v kozmetičnem salonu
Naslednja objava Kozmetika pred našim štetjem

Dodaj komentar