Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Bolj ali manj smo pridni, kar se tiče obiskovanja kozmetičarke in nege obraza profesionalno izučenih rok. Osnovno nego naredimo doma, umivanje, mazanje s kremo enkrat ali zjutraj in zvečer, pa še kakšen piling in kremica okrog oči, morda, ali pa tudi ne. Priznam, tudi sama nisem dosledna, kar se tiče obiska v kozmetičnem salonu. Mogoče zato, ker sem izbirčna in hočem vedeti kaj nanašajo na mojo kožo in mogoče zato, ker nikoli ne najdem časa, tudi če me doma že lep čas čaka darilni bon za kozmetični salon. Ko pa grem, pa si vedno znova obljubim; »Tokrat bom nego vzela bolj zares«.

Bolj zares tudi zato, ker me je spodbudila izjava znanke, ki je že  zakorakala čez Abrahama in mi je zadnjič pripovedovala o obletnici mature. »Nekatere moje sošolke so bile starejše kot jaz. Imajo več gubic, manj napeto in kar sivkasto kožo, ki zgleda utrujeno. Opazila sem razliko, ki pa jo lahko pripišem mojim rednim obiskom kozmetičarke. Tega »obreda« se držim že več kot 30. let in obisk kozmetičarke mi pomeni počitek, sprostitev in ima na dolgi rok tudi odličen rezultat«.

Ja. In kaj v ABC negi naredi profesionalna nega v kozmetičnem salonu? Prijetno okolje sprosti psiho in poležavanje sprosti telo. Nega se začne s čiščenjem kože z emulzijo ali s čistilnim mlekom. Temu sledi osvežitev  in ohranjanje vlage v koži s tonikom. V nekaterih salonih nam kožo za »nadaljevanje crkljanja«  zmehčajo s paro, drugje se poslužujejo novejših metod kot je na primer ultrazvočni piling. Potem sledi ročni piling  s prijetno, nežno, ravno prav zrnato teksturo, ki ne pušča svaljkov ali zrnc na koži in za njim najboljše umivanje z navadno vodo. Tako je naš obraz pripravljen na mehansko čiščenje ali kakor rečemo po domače stiskanju ogrcev, odstranjevanju zamašenih lojnic ali problematičnih mozoljčkov. Zelo problematično kožo se po tem postopku samo osveži z antiseptičnim tonikom in zaključi nego s kvalitetno masko za pomiritev  kože. Pri zreli in normalni koži pa se po umivanju pilinga nadaljuje nega obraza najprej z   nanašanjem lifting seruma na obraz, dekolte in na vrat. Lifting serum se  lahko dodatno globinsko vtre tudi z za kozmetiko prirejenim ultrazvočnim aparatom. Potem sledi masaža s ustrezno visoko kvalitetno kremo. Pri masaži pridejo do izraza izkušene  roke in občutek za nego s strani kozmetičarke ter dober izdelek – torej mazljiva krema in serum. V tej fazi se nam lahko pridruži tudi spanec, saj je pod nežnimi rokami sprostitev 100 – odstotna. Po končani masaži se na obraz nanese še kvalitetna maska, ki kožo pomiri in ji da hranljive snovi za »vsakodnevni boj« z umazanimi delci v zraku in različnimi bakterijami okoli nas. V bolje opremljenih kozmetičnih salonih tej osnovni negi dodajajo še razne posege z modernimi kozmetičnimi aparaturami, med katerimi je dandanes zelo popularen diamantni piling…. A to je že višje področje o katerem bomo kdaj kasneje.

Seveda pa je pri negi v kozmetičnem salonu zelo pomembno tudi to, kakšne izdelke za nego uporabljajo. Ker sem zagovornica kozmetike, ki nam jo »daje« narava mora biti  nega opravljena z naravnimi pripravki. Kozmetika MIRTA ima celovit asortiman izdelkov za nego v kozmetičnih salonih in prejema vse pohvale. Bi rade imele v svoji bližini kozmetični salon, ki vam bi naredil nego obraza z naravno kozmetiko? Sporočite nam ali pa nas spremljajte in vam bomo mi povedali, v katerem salonu jim je pomembno kaj nanašajo na vašo kožo in v vaše telo in kje se lahko prepustite ABC negi z naravo. 

Torej nego v kozmetičnem salonu si le privoščimo vsaj 4 krat  letno. Priporočljivo v vsakem letnem času, ker vsak letni čas pusti na koži svoj vtis. In ker smo ljubiteljice narave poiščimo nego z naravno kozmetiko. Da bomo lahko na neki daljni obletnici mature ugotavljale tako kot moja znanka, da smo mlajše od svojih sošolk, da smo v boljši kondiciji in bolj mladostne, kar nam bo dalo  dodatno samozavest za čudovit vsakdanji dan.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Vračanje k naravi - vračanje k naravnim izdelkom
Naslednja objava Diamanti na vaši koži

Dodaj komentar