Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

V današnjem času smo na vseh področjih našega življenja priča čedalje močneje izraženemu trendu vračanja k naravi, k naravnim sestavinam, ekološko pridelani hrani. Tudi kozmetika se tej filozofiji pridružuje, saj čedalje več ljudi prisega na naravne izdelke iz sestavin rastlinskega izvora. Popularnost naravnih sestavin izhaja iz človeške želje, da na svojo kožo ne nanašamo tujih snovi , pa tudi iz dejstva, da se rastline in njihovi izvlečki že od prazgodovine uporabljajo kot zdravilne snovi. Zaradi njihove dolge tradicije in relativno varne uporabe so še danes sestavina številnih zdravil, uspešno pa so si utrle pot tudi med kozmetične izdelke. Številne naravne sestavine imajo dokazano fiziološko vlogo v koži, bistvena prednost pri uporabi naravnih sestavin pa izvira iz njihovih lastnosti. Dobri naravni kozmetični izdelki z rastlinskimi izvlečki pomagajo pri negi kože in odpravljanju težav in posledično vplivajo na potrošnikovo razpoloženje. Kljub temu pa se moramo zavedati, da enostransko usmerjena aktivnost sama po sebi ne obrodi želenih sadov. Zato je za zdrav in negovan videz kože naravne kozmetične izdelke smiselno uporabljati v kombinaciji z zdravo prehrano, primerno telesno aktivnostjo, zadostno količino spanca, ustrezno higieno in v izogibanju pretiranemu stresu.

Prednost naravnih izdelkov

Naravna kozmetika je alternativa običajnim kozmetičnim izdelkom, ki vsebujejo polsinteze in sintezne sestavine. Pojem naravna snov pomeni, pridobljeno iz narave, to je rastlinskega, živalskega ali mineralnega izvora ali iz njihovih zmesi , pri čemer se lahko uporabljajo samo fizikalne metode. Še posebej pri rastlinskem materialu je potrebno omeniti, da sta sestava in posledično kakovost pogosto zelo variabilna in odvisna od vrste rastlin, časa nabiranja , dozorelosti rastline, klimatskih pogojev in tal na katerih rastlino gojijo. Kozmetični izdelki z rastlinskimi sestavinami imajo zato lahko številne prednosti. Učinkovitost sinteznih imitacij se v veliko primerih ne more primerjati z učinkovitostjo rastlinskih izvlečkov. Tipičen primer so eterična olja, kjer je učinek posledica delovanja, ki ga je narava izbrala in optimizirala v stoletjih in ga je težko umetno- kemično ponoviti.

Kako se prepričamo, da je izdelek res naraven?

Na tem področju se na zakonodajo ne moremo opreti, ker te definicije v evropski kozmetični zakonodaji ni. Obstajajo  različni certifikati pooblaščenih ustanov na podlagi  različnih kriterijev in med njimi zasledimo tudi take, ki dovoljujejo uporabo konzervansov, ki so identični spojinam v naravi in take, kjer je dovoljena uporaba do 5% sintetičnih sestavin.

Izdelki  naravne kozmetike MIRTA imajo za Evropske države veljaven certifikat o 100 – odstotno naravni kozmetiki , ki je skladna z zahtevami 17.člena  uredbe Evropskega parlamenta in so zdravstveno ustrezni, brez stranskih primesi.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Najboljša kozmetika je narava….
Naslednja objava ABC nega narave v kozmetičnem salonu

Dodaj komentar