Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Kozmetika in toaletne potrebščine nam danes na vsakem koraku obljubljajo čarobno preobrazbo. Da bodo kožo prečistile, da bodo izbrisala leta…. In vsem tem obljubam želimo tako  verjeti , da se včasih sploh ne vprašamo  kaj se skriva v lončkih in stekleničkah. Večina industrijskih lepotilnih izdelkov vsebuje povsem enake sestavine: vlažilna sredstva, detergente, olja, voske, silikone, emulzije, konzervanse , barvila in dišave. Ne nazadnje je to le omejeno število kemikalij, ki naj našo kožo čistijo, vlažijo ali negujejo.

Take izdelke uporabljamo vsak dan

in v večjih količinah, zato bi pomislili da so dokazano varni in tudi učinkoviti. Vendar to ni nujno tudi res. Ti pripomočki morajo le dokazati, da ne povzročajo takojšnjih alergijskih reakcij, ne pa tudi da je njihova uporaba dolgoročno varna. Z redno uporabo teh izdelkov smo izpostavljeni velikemu številu  kemikalij. Pogled na etiketo izdelka je za poprečnega uporabnika seznam sestavin ali nerazumljiva abecedna zmešnjava ob kateri večina nas obupa. Torej odpremo stekleničko in držimo pesti, upamo ter verjamemo, da izdelovalci želijo najboljše naši lepoti.

A poizkusi so pokazali, da so številne od »nam neznanih« sestavin škodljive in ne da prinašajo le kratkotrajne zdravstvene nadloge ampak tudi resnejše dolgoročne zdravstvene težave, kot npr: rakava obolenja, okvare ploda in osrednjega živčnega sistema. Nekatere sestavine teh izdelkov v številnih državah uvrščajo med odpadke. Saj so res lahko uporabljene le manjše količine teh kemikalij, vendar saj vemo… uporabljamo jih vsak dan. In naša koža nas ne more zaščititi pred temi kemikalijami. Večina jih zlahka prodre skozi povrhnjico in se začno kopičiti v našem telesu.

Je obljubljena preobrazba res vredna tega tveganja?

Vsak od nas v povprečju uporablja dnevno do devet različnih izdelkov ( preštejte pri sebi in pri vaši dnevni negi od jutra do večera, vključno z umivanjem zob). In če upoštevamo , da običajni šampon vsebuje tudi do 20 sestavin od katerih je večina sintetičnega  izvora s tem vzorcem skupno dnevno nanesemo nase okoli 120 različnih kemičnih substanc.

Izberimo boljši način. Izberimo naravno kozmetiko in se lotimo prenove v treh korakih.

  1. POENOSTAVIMO NEGO: »Več je manj« in dnevno uporabljajmo manj izdelkov in bodimo izbirčni pri tem kaj damo nase
  2. IZBERIMO CERTIFICIRANO NARAVNO KOZMETIKO. Preberimo sestavine in poprosimo prodajalca da nam jih pojasni. Naj nam ne bo nerodno zastaviti tudi kakšno »neumno« vprašanje, saj gre vendar za našo kožo.
  3. POIŠČIMO IZDELKE, KI SO ODIŠAVLJENI Z ETERIČNIMI OLJI. Izdelke , ki vsebujejo barvila in dišave pustimo raje na polici. Sprva se bomo morali navaditi da dišijo po naravi, vendar bomo prepričani da ne škodujejo našemu telesu.

Kajti koži prilagojena nega z naravnimi sredstvi je trden sestavni del njene nege in skrbi za naš največji telesni organ. In dober naravni videz je znak dobrega počutja in zdravja.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ?
Naslednja objava »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del

Dodaj komentar