Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

Narava se prebuja, zjutraj že slišimo petje ptic in sonce vse bolj intenzivno  ogreva zemljo. V času ko se zavedamo vrednot, ki nam jih daje narava se vse bolj zavedamo tudi škode, ki jo povzročamo našemu planetu in s tem uničujemo njegovo lepoto.

Kaj pa lepota pravzaprav je?

Na to vprašanje obstaja nešteto odgovorov in o tem ima prav vsak svoje stališče, saj se tudi dojemanje lepote skozi življenje nenehno spreminja. Nekdaj je slovar opredeljeval lepoto kot nekaj , kar je prijetno za oko, uho , razum in estetski in moralni čut. Lepotne smernice so določali mediji, Hollywood in globalizirana lepotna industrija. Vendar to je razmišljanje o lepoti, kot o nečem, kar se posveča le zunanjosti in naši maski, ki si jo nadenemo, da bi zadovoljili druge. Tako razmišljanje pa spodkopava samozavest in prinaša stres, ki vpliva na naše zdravje. Zato lepota dandanes pomeni sprejemanje svojega videza. Revolucija na tem področju skuša na novo opredeliti lepoto kot nekaj naravnega in se oddaljuje od togega dojemanja , ki vse kroji po istem kopitu. Z upoštevanjem raznolikosti človeških bitij vseh starosti in kultur  tako danes dobiva lepota nove dimenzije. In ker smo okoljsko osveščeni ne moremo govoriti o pravi lepoti, če le to poskušamo doseči z nelepimi sredstvi. Mednje sodijo preizkusi na živalih, strupene industrijske kemikalije nepotrebni odpadki in nanotehnologija. Skladno s takim razmišljanjem narašča  zanimanje za naravno lepoto in tudi naravno kozmetiko, v kateri se zrcali zavedanje vsega , kar je do okolja prijazno. Ob skrbi za to kaj vnašamo v svoje telo in sodobnem trendu , ki narekuje naravno in polnovredno hrano se dandanes vse bolj sprašujemo tudi kaj nanašamo na svoje telo. Težko se počutimo zdrave , če vztrajamo pri rafinirani in močno predelani nezdravi hrani . Enako težko se počutimo lepe, če uporabljamo nezdrave lepotilne izdelke iz naftnih derivatov ali umetnih dišav, za katere so nekatere študije že pokazale, da motijo hormonski in živčni sistem telesa , povzročajo raka , sprožajo alergije ali povzročajo okvare pri nerojenih otrocih.

Najpomembneje je ,

da lepota postane nekaj kar delamo dobrega zase, da se počutimo bolje , da smo videti bolje , da izrazimo to kar je v nas in si občasno privoščimo kaj lepega in se razvajamo. Cilj prave lepote mora biti , da smo srečnejši, bolj zdravi, sproščeni, samozavestni in zadovoljni s seboj . Naše predstave o lepoti in tem , kar se nam zdi, da je drugim lepo se pogosto močno razhajajo.  Zato je vračanje k naravni lepoti proces zmanjševanja vrzeli med tem kdo smo v svoji notranjosti in tem, kar vidijo drugi in uporaba naravnih, našemu telesu neškodljivih sestavin, ki nam ji daje narava.

Tako torej, bodimo lepši, poskrbimo za naše zdravje in poiščimo prave proizvode zase med izdelki naravne kozmetike MIRTA

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Naravna kozmetika – kaj je to ? » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Naravna kozmetika - kaj je to ?
Naslednja objava Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ?

Dodaj komentar