Oceni
  • 0.00 / 5 5
(0 votes)

NI VSE v VONJU in BARVI   pomembno je naravno in prijazno do ljudi in živali

Kdaj je kozmetika  naravna ?

V skladu z zahtevami standardov mora končni naravni kozmetični proizvod vsebovati najmanj 95% naravnih sestavin. Preostanek 5%  lahko predstavljajo sintetične sestavine, katerih nabor je prav tako predpisan. Uporaba topil je pri naravni kozmetiki  omejena, saj pri tem največkrat uporabljajo rastlinski glicerin, naravni alkohol pa tudi med in olja, medtem ko dodajanje sintetičnih topil in aromatičnih sestavin ni dovoljeno. Kaj pomeni teh 95 % naravnih snovi?  Bolj kot odstotek  je pomembna  vsebinska sestava kozmetičnega izdelka , kakšen je delež rastlinskega masla, olja, hidrolata in vode ter kakšen je njihov izvor in kvaliteta. Visoke omejitve obsegajo tudi nabor sestavin kot so barvila, konzervansi in preostali dodatki. Ti niso dovoljeni. Kot konzervansi se v naravni kozmetiki poleg drugega uporabljajo visoko kvalitetna eterična olja z znanim antimikrobiološkim delovanjem.

Kakšen je vonj in barva naravne kozmetike?

Praviloma imajo naravni kozmetični  izdelki izrazit  naravni vonj in nežno naravno barvo ter  se manj agresivno penijo. To je tudi razlog  zaradi katerega številni potrošniki še vedno raje posegajo po kozmetičnih izdelkih s sintetičnimi sestavinami, ki širijo vonjave kokosa, ananasa, jagod…. in so privlačnih rumenih, zelenih, roza… barv. Na odločitev pogosto  vpliva tudi cena, saj je proizvodnja naravnih kozmetičnih izdelkov običajno dražja in zahtevnejša. Čeprav proizvajalci zagotavljajo, da so vsi kozmetični izdelki na trgu varni za uporabo, saj se sintetične sestavine iz tako imenovane negativne liste uporabljajo le v zakonsko omejenih koncentracijah, pa duhove buri vsakodnevna in dolgotrajna izpostavljenost sintetičnim snovem ter uporaba le teh v proizvodih. Z razvojem in raziskavami na tovrstne liste prihajajo vedno nove snovi, ki sprožijo dvome pri uporabi. Do leta 1979 je bila v kozmetiki dovoljena uporaba hormonov, ko so s seznama kozmetičnih sestavin izključili estradiol in progesteron, saj so se pojavili dokazi, da bi bila lahko povezana z nastankom raka na prsih.

Zakaj naravna kozmetika ?

Prav zaradi tovrstnih podatkov in afer z vsakim dnem vedno več potrošnikov zaupa naravnim izdelkom. Naravni kozmetični izdelki dosegajo enake rezultate kot tisti, ki niso izdelani na naravni bazi le da ne škodujejo našemu telesu. Da pa najdemo prave je treba vložiti več  energije, saj jih po navadi najdemo le v specializiranih trgovinah in lekarnah. Z nakupom izdelkov naravne kozmetike  pa boste delovali v svoje dobro in tudi v dobro živali. Certificirani kozmetični  izdelki namreč ne smejo biti testirani na živalih, k čimer se proizvajalci posameznih sestavin zavežejo z zakonsko obvezujočo izjavo.

Torej čas je za nov začetek….. pobrskajte po spletni strani naravne kozmetike MIRTA in začnite nov dan z naravo.

Deli:
More in this category: Naravna nega in čudovit dan » Zlata jesen na vašem obrazu » Rada imam sonce » Vrnitev k naravnemu milu » Smilj – rastlina večne mladosti » Kot bi v kopalnico posijalo sonce » Sončna opeklina, o ne…. » Ali naj se izpostavljamo sončnim žarkom ? » Naj bo sonce naš prijatelj » Dezodoranti za užitek » DEZODORANTI za na POČITNICE » Dezodorant, ki deluje » Učinkoviti dezodoranti za ves dan » Neprijetne vonjave okoli nas » Smilj in Sonce – rumeno zlato » Odločimo se za zeleno » Gube niso vedno znak starosti » V spomladanski korak proti celulitu » S pomladjo nas obiščejo tudi vitamimi  » Pomladanska preobleka za našo kožo » Prihaja najlepši letni čas pomlad » Lepo je tisto, kar imamo radi » Vonj in barva narave » Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave » Živo obstaja z razlogom » Sivka – princeska vijoličnih polj » Naužijmo se sonca » Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi » Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave » Skok v Novo leto » Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje » Darila … in praznični mesec december » Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi » Zima, zima bela in vesela » Nered v vaši kopalnici » Nega in najlepša leta » Optimizem za hladne jesenske dni » CITRUSI za dobro počutje in veselo razpoloženje » SMILJ – zlato sonce skozi vse leto » SIVKA, jo imate radi in ali poznate njene učinke » Jesen, čas za nov začetek » Katere naravne sestavine privoščite vaši koži » Največ za svojo kožo naredite sami » Ko se koža stara ji privoščimo naravo » Zlezimo si malo pod kožo » Ko zadiši po naravi in je pod teboj morje… » Jutranji tek pod borovci » Čudovita narava ob Soči » V poletno naravo na Roglo in Lovrenška jezera » V hlad ob Belopeškem jezeru s kolesi » Poletna osvežitev na reki Kolpi » Na Češko kočo ali tudi v gore brez neprijetnega vonja po potu » Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo« » Poletje, počitnice in nagrada » Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski” » Povezani z naravo » Če se nam zgodi…. sončna opeklina » Za lepo in zdravo zagorelo polt » Prijateljujmo s soncem » Kozmetika za poletje » Kozmetika pred našim štetjem » Diamanti na vaši koži » ABC nega narave v kozmetičnem salonu » Vračanje k naravi – vračanje k naravnim izdelkom » Najboljša kozmetika je narava…. » Meni je všeč…. » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del » »Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del » Kaj je v steklenički na vaši kopalniški polički ? » Je vaša koža čebula, pomaranča ali breskev ? » Sodelovanje z naravo » Narava se prične v kopalnici » Naravna kozmetika – naravni dezodoranti MIRTA in adijo neprijeten vonj » Imejmo se radi » Prihajamo na slovenski trg z nežno naravno kozmetiko otoka Lošinja »
Prejšna objava Narava se prične v kopalnici
Naslednja objava Sodelovanje z naravo

Dodaj komentar